Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пункт пропуску у Яблунівці не просто перспективний, а й цілком реальний, – Білецький

Дата: 01.02.2022 08:47
Кількість переглядів: 450

Пункт пропуску на українсько-румунському кордоні у Яблунівці не просто перспективний, а й цілком реальний. Про те, що ще одна точка перетину потрібна обом країнам, керівництво області говорило вчора під час зустрічі із консулом Румунії в Солотвино Граціаном-Флорінцом Пирву.

Як зазначив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, в області є лише 3 діючі пункти пропуску між Україною та Румунією.

«Ми прагнемо співпраці з нашими сусідами і робимо все можливе для поглиблення транскордонних зв’язків», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, рік тому проєкт «Мале карпатське коло», що реалізують в межах президентської ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво», продовжили аж до Яблунівки.

«З одного боку, ми таким чином відкриваємо Закарпаття для українського туриста, з іншого боку, зможемо відкрити наш чудовий край для мандрівників із Румунії і навпаки: водоспад Шипіт, полонина Боржава та перспективний гірськолижний курорт, озеро Синевир, автентичне село Колочава, Теребле-Ріцьке водосховище, закарпатські сироварні, шаянський курорт, термальні води Велятино, а по той бік кордону – містечко Сігет Мармацієй, колоритний монастир Перь, Веселий цвинтар, Мармароський національний гірський парк, Мармароський музей села», – прокоментував перший заступник очільника краю.

Цей маршрут матиме колосальний потенціал для економічного та туристичного розвитку прикордонних регіонів. Але для цього потрібно, аби на найвищому рівні Україна та Румунія підписали міжурядову угоду, що дасть старт запуску нового пункту пропуску. Це зменшить навантаження на діючі пункти пропуску, пришвидшить перетин кордону для легкових та вантажних автомобілів.

Водночас учасники зустрічі обговорили перспективи відкриття пункту перетину Біла Церква – Сігету Мармацієй, для будівництва якого Закарпаття вже робить реальні кроки. Зокрема виготовлення детального плану і території відведення земель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь