Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Ужгороді відзначили День Соборності України та 76-у річницю утворення Закарпатської області у складі України

Дата: 22.01.2022 16:15
Кількість переглядів: 288

Фото без описуСьогодні в Ужгороді відзначили День Соборності України та 76-у річницю утворення Закарпатської області у складі України.

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита наголосив, що національне свято є знаковим для кожного куточка нашої великої, сильної та незалежної країни.

«22 січня 1919 року відбулася подія, що стала основоположним і ключовим фактором для державотворення та подальшого розвитку України.

У день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки ми відзначаємо День Соборності, що символізує національну єдність. Боротьба за цілісність країни була довготривалою, але тоді воєдино з'єдналися Схід і Захід», — зауважив очільник області, наголосивши, що й зараз українці продовжують захищати свої території, боронити країну від зовнішнього ворога.

«Тодішній Акт злуки показує, що разом, спільними зусиллями можемо досягти бажаного, об'єднати країну, розвивати її», — додав очільник краю.

Віктор Микита разом із громадою, представниками обласної ради, Ужгородської міської ради, центральних органів виконавчої влади, дипломатичних представництв, керівниками правоохоронних органів та іншими поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, Президенту Карпатської України Августину Волошину та зі стометровим прапором на пішохідному мості символічно з’єднали береги Ужа.

«Не менш важливою для нас є 76-а річниця утворення Закарпатської області у складі України. Тоді ми знову стали єдиними, близькими до наших побратимів в інших містах держави.

У нас можуть бути різні релігії, мови, погляди, але нас єднає спільне бажання жити у єдиній, соборній та незалежній Україні.

З Днем Соборності, дорогі закарпатці!» — наголосив Віктор Микита.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь