Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 січня в Україні відзначають День Соборності України та 76-ту річницю утворення Закарпатської області у складі України

Дата: 21.01.2022 15:57
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

Саме 22 січня 1919 року на Софіївському майдані у Києві було проголошено акт злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія увійшла в історію нашої держави, як акт возз’єднання нашого народу в єдину незалежну країну.

Як відомо з історії вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року - IV Універсалом Української Центральної Ради.

Офіційно свято Дня Соборності в Україні почали відзначати з 1999 року, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій.

Акт злуки опирався на багатовікову мрію українського народу про незалежну, соборну державу. Ідея єдності українських земель, так само, ідеї незалежності й державного суверенітету, сильної централізованої влади є головним змістом державницької ідеології будь-якого народу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням про становлення нації, а ідея соборності українських земель набула державного статусу.

У цей день прийнято також згадувати іншу подію - 22 січня 1946 року у складі Української РСР було створено Закарпатську область із центром у місті Ужгороді. Цьогоріч ми відзначаємо 76-ту річницю.

Сердечно вітаємо наших краян із Днем Соборності та черговою річницею утворення Закарпатської області у складі України!

Бажаємо зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм. Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь