Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОДА відбувся круглий стіл щодо імунопрофілактики та вакцинації проти поліомієліту

Дата: 21.01.2022 09:19
Кількість переглядів: 249

Фото без описуЗа ініціативи Громадської ради при ОДА провели круглий стіл з питань імунопрофілактики та вакцинації проти поліомієліту. До обговорення долучилися керівники структурних підрозділів облдержадміністрації й представники ЮНІСЕФ Україна.

Директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний підкреслив, що рівень охоплення населення рутинними щепленнями вже довгий час залишається на недостатньому рівні.

«Діти максимально вразливі до поліомієліту. Вони не захищені перед небезпечним захворюванням, адже самостійно не можуть приймати рішення про вакцинацію», – наголосив Анатолій Пшеничний.

Голова Громадської ради при облдержадміністрації Олексій Кіндрат зауважив, що єдиний спосіб не допустити страшних наслідків цієї хвороби для дітей — це проведення планових щеплень згідно з Національним календарем.

За словами Михайла Поляка, директора КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня», занепокоєння викликає низький відсоток вакцинованих серед представників ромського населення.

У Закарпатті проводять систематичну роботу стосовно інформаційно-методичного забезпечення краян з питань імунізації проти поліомієліту. Зокрема, функціонує комунікативна група щодо вакцинальної кампанії. Фахівці відвідують територіальні громади з найнижчим рівнем імунізації, де проводять роботу з керівництвом, лідерами думок, підприємцями та місцевими мешканцями.

У круглому столі також узяли участь директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Мацола, головний експерт ДОЗ ОДА з педіатрії Закарпатської обласної дитячої клінічної лікарні Михайло Радь та інші.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь