Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Трансформація медичної системи відбуватиметься прискореними темпами, — Прем’єр-міністр

Дата: 13.01.2022 09:26
Кількість переглядів: 234

Завдяки рекордному бюджету на сферу охорони здоров’я, трансформація медичної системи цього року відбуватиметься прискореними темпами. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 12 січня.

Денис Шмигаль відзначив, що серед ключових позицій на 2022 рік — це суттєве збільшення рівня оплати праці медиків, а також забезпечення додаткових фінансових гарантій для медичних працівників.

«Підвищення зарплат — це звичайно не єдине нововведення, яке чекає медичну галузь. Завдяки рекордному бюджету НСЗУ буде підвищено фінансування лікарень, що дасть можливість також оновлювати та модернізувати медзаклади», — зауважив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що важливим процесом у сфері охорони здоров’я цьогоріч має стати розвиток системи трансплантації в Україні.

«Минулого року ми побачили перші результати — понад 300 трансплантацій. Цей проект отримав належне фінансування та підтримку. Наразі в Україні діють 26 центрів трансплантації, яким витрати за операції покриваються з держбюджету. Вкотре хочу подякувати нашим лікарям за постійний розвиток цієї сфери медицини», — відзначив Денис Шмигаль.

Серед проектів із модернізації медицини на 2022 рік Глава Уряду також відзначив розширення сфери дії експериментального проекту з аеромедичної евакуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь