Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 грудня- День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 08:59
Кількість переглядів: 414

 Фото без опису  Події 26 квітня 1986 року ввійшли в історію нашої держави, як одні із трагічніших техногенних катастроф людства -  спалахнув реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Вибух, який зруйнував життя тисячі людей, утворив велику зону відчуження та закарбувався в пам’яті не одного народу.

   Ліквідовували наслідки аварії рятувальні служби: у тих екстремальних обставинах, навіть без спеціального обладнання, боролися з безпосередніми наслідками катастрофи.

Після довготривалих рішучих дій, вдалося вгамувати полум’я та здійснювати наступні роботи по ліквідацію наслідків техногенного лиха.  

  30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. За 206 днів (у найкоротший строк) було споруджено захисний саркофаг. Саме 14 грудня, в газеті «Правда», було надруковано повідомлення про те, що держкомісією прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

 Вже у 2019 році на Чорнобильській атомній електростанції було встановлено новий саркофаг над старим об’єктом «Укриття». Він розрахований на 100 років, безпечний і покликаний захистити навколишнє середовище від подальшого потрапляння в неї радіоактивних речовин.

  Сьогодні ми вже усвідомлюємо та переосмислюємо величезну проблему, яка пов’язана із використанням небезпечних технологій. Ми не маємо права забувати ці події. Пам’ятаємо та поважаємо людей, які закрили собою світ від атомного лиха, працювали в радіаційній зоні, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії. Дякуємо вам за вашу мужність  і подвиг, вклоняємося пам’яті тих, кого, на жаль, вже немає. Міцного вам здоров’я , благополуччя та достатку у ваших родинах.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь