Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація проти ковіду – у центрі уваги на засіданні Колегії департаменту охорони здоров'я ОДА

Дата: 01.12.2021 19:19
Кількість переглядів: 249

Сьогодні відбулося засідання Колегії департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА. на якому розглянули стан вакцинації проти COVID-19 та готовність медичних закладів області до роботи в умовах погіршення епідситуації.

«Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати пандемію коронавірусу. Лікарі працюють цілодобово і на повну потужність. Єдиний спосіб уникнути такого навантаження на медичну систему – вакцинація», – наголосив в. о. голови облдержадміністрації Петро Добромільський.

Регіональна координаторка з вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Закарпатті Вікторія Тимчик зауважила, що з початку жовтня в області спостерігають ріст захворюваності на COVID-19, збільшення рівня госпіталізації та показників смертності. За її словами, лише 4% серед хворих на коронавірус у лікарнях – вакциновані, що вкотре підтверджує необхідність імунізації.

Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний підкреслив, що навіть за умови погіршення епідемічної ситуації, медичні заклади області готові надавати необхідну допомогу хворим на коронавірус. Зокрема, для цього постійно збільшують кількість ліжкомісць. Зараз це вже 1930 ліжок для госпіталізованих із діагнозом COVID-19.

Водночас важливим є питання підробки сертифікатів вакцинації. В. о. голови облдержадміністрації зазначив, що такі дії ставлять під загрозу здоров’я не тільки тих, хто займається протиправною діяльністю, а й оточуючих.

Окрім цього, на засіданні також обговорили ситуацію з поширенням ВІЛ-інфекції. Так, в області з початку року цей діагноз підтвердили у 88 осіб. У Закарпатті вживають усіх необхідних заходів для виявлення і недопущення поширення інфекції.

Йшлося й про підготовку закладів охорони здоров’я до контрактування з НСЗУ на 2022 рік. Для успішного завершення цієї процедури, лікарні мають відповідати усім вимогам щодо матеріально-технічного та кадрового забезпечення.

У засіданні також узяв участь голова обласної ради Володимир Чубірко, закарпатські медики та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь