Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 10:09
Кількість переглядів: 211

Фото без описуЩорічно, 1 грудня, суспільство відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

 

СНІД (синдром набутого імунодефіциту) – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Вперше страшну недугу виявили у США у 80-х роках, але за короткий проміжок часу вона охопила населення практично всіх країн. За даними ВООЗ, від початку світової епідемії ця хвороба забрала життя понад 32 мільйонів осіб.

 

Символ Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – червона стрічка. Вона уособлює пам’ять про людей, які померли від СНІДу й надію на те, що незабаром вдасться винайти ліки від «чуми ХХ століття»

 

Усвідомлення нами цінності власного здоров’я, розумна безпечна поведінка, високі моральні якості, повага й толерантність до тих, кому не вдалося уникнути захворювання – вірний шлях попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції. Адже ця проблема є не тільки медичною, а головним чином - соціальною та духовною. Пам’ятайте, при звичайних повсякденних контактах, таких як поцілунки, обійми, рукостискання, одяг, посуд, вживання продуктів харчування - передача інфекції не відбувається!

 

Сьогодні ВІЛ – не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть мати звичайне життя, народжувати дітей, працювати, подорожувати, мріяти. Ось чому нам так важливо навчитися слухати тих, хто опинився по той бік біди.

 

Нагадуємо, в Україні кожен охочий може пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ у кабінетах «Довіри» в поліклініках, мобільних амбулаторіях, Центрах профілактики та боротьби зі СНІДом, а також у представництвах профільних громадських організацій.

 

Бережіть себе та піклуйтеся про ближніх!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь