Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області обговорили наслідки використання підроблених ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації

Дата: 17.11.2021 11:49
Кількість переглядів: 318

Очільник Закарпаття Анатолій Полосков разом із першим заступником голови облдержадміністрації Мирославом Білецьким, представниками обласної та окружних прокуратур, правоохоронних органів, прикордонних загонів взяли участь у нараді з питань щодо порушень, пов’язаних із карантином та вакцинацією.

«Ми вже кілька днів перебуваємо на «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки, тому зараз потрібно посилювати заходи контролю, встановлювати нові обмеження. За показником госпіталізації рухаємося до «червоної» зони. Станом на 16 листопада 1155 ліжок для хворих на COVID-19 зайняті, з них – 105 реанімаційні», — зауважив Анатолій Полосков.

У межах наради обговорили стан протидії правопорушенням, пов'язаних із розкраданням або нецільовим використанням бюджетних коштів, виділених на здійснення заходів щодо запобігання виникненню і поширенню COVID-19.

Також, за словами голови облдержадміністрації, в області виявлені випадки підробки ПЛР-тестів, довідок, міжнародних документів про вакцинацію та COVID-сертифікатів. Щоденно Національна поліція узагальнює інформацію щодо кількості таких правопорушень. Загалом органи дізнання розпочали 138 кримінальних проваджень за фактом підроблення таких документів, з них 105 – протягом жовтня, 27 – упродовж листопада.

«Коли людина свідомо використовує придбаний тест про те, що здорова, ми все одно розглядаємо варіант, що вона може бути носієм вірусу, і це створює величезну небезпеку для життя та здоров'я закарпатців. Також маємо утримати медичну систему на такому рівні, аби медпрацівники могли надавати якісну допомогу.

З огляду на це, потрібно працювати на випередження, робити все, аби населення було поінформованим щодо невідворотності покарання за будь-які правопорушення», — наголосив Анатолій Полосков. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь