Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Вікіпедії пройде конкурс статей про культурну спадщину і видатних постатей України

Дата: 04.10.2021 13:23
Кількість переглядів: 355

   Із 5 жовтня до 5 листопада ГО «Вікімедіа Україна» та БФ «Бібліотечна країна» запрошують долучатися до конкурсу з наповнення україномовного розділу Вікіпедії статтями про об'єкти культурної спадщини та видатних людей України. Конкурс проводимо для бібліотекарів та бібліотекарок, однак долучитися можуть усі охочі. У межах підготовки до конкурсу ми проведемо два вебінари, реєстрація на них уже відкрита.

  Бібліотекарі є важливими зберігачами знань, адже мають доступ до великої кількості джерел. У фондах бібліотек  часто зберігаються рідкісні та цікаві видання на краєзнавчу тематику, доступ до яких є лише у відвідувачів та працівників закладу.

   У рамках всеукраїнського конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті» запрошуємо поділитися гордістю рідного краю з усією Україною, «звільнити знання» про культурну спадщину та відомих людей, а разом із цим покращити Вікіпедію — найбільшу електронну енциклопедію.

   Щоб долучитися до конкурсу, потрібно зареєструватися у Вікіпедії і створити чи суттєво поліпшити принаймні одну статтю протягом конкурсного періоду згідно з правилами Вікіпедії.

   Переможці зможуть виграти цінні призи та сувеніри для себе і своєї бібліотеки, а усі активні учасники й учасниці — пам’ятні сувеніри і сертифікати про участь. Організатори нагородять авторів та авторок найкращих статей, а також авторів найбільшого якісного внеску.

   Детальні умови та покрокова інструкція участі — на сторінці акції у Вікіпедії.

У понеділок 27 вересня, четвер 7 жовтня та вівторок 19жовтня ГО «Вікімедіа Україна»  проведе вебінари для бібліотекарів і всіх охочих, де йтиметься про акцію та спрезентують детальну інструкцію, як взяти у ній участь. Для участі у вебінарах та для того, щоб отримувати новини конкурсу, реєструйтесь за посиланням.

   Такий конкурс «Вікімедіа Україна» проводить уже вдруге. У межах конкурсу 2018 року бібліотекарі та користувачі із 45 бібліотек з усієї України створили та доповнили майже 300 статей.

    - Сторінка конкурсу у Вікіпедії: http://biblio.wikipedia.org.ua/

    - Зареєструватися на вебінар

    - Адреса організаторів для запитань і пропозицій — glam@wikimedia.org.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь