Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Полосков узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 30.09.2021 20:04
Кількість переглядів: 237

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

На цій робочій зустрічі було присутнє все вище керівництво країни, голови обласних державних адміністрацій, мери міст, представники місцевого самоврядування. 

На засіданні Конгресу за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та за підтримки Асоціації міст України відбулося підписання меморандуму, згідно з яким тарифи на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону не зростатимуть.

«Це свідчення того, що центральна і місцева влада спільними зусиллями можуть ефективно знаходити рішення проблемних питань», — наголосив Анатолій Полосков.

Уряд розробив план з п’яти кроків, які дозволять стабільно пройти опалюваний сезон.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що у підземних сховищах накопичена достатьня кількість газу для опалювального періоду – майже 19 млрд куб. м.

Програму субсидій на сплату житлово-комунальних послуг планують збільшити на 12 млрд. грн.

«На засіданні Конгресу також обговорили низку актуальних питань: щодо стану реалізації реформи управління відходами, забезпечення питною водою та формування системи навчання і підвищення кваліфікації для представників місцевого самоврядування», — зазначив Анатолій Полосков.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підкреслив, що тільки спільними зусиллями вдасться вирішити проблемні питання.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов також зазначив, що наразі лише 69% населення України мають доступ до систем централізованого питного водопостачання та 48% – до централізованого водовідведення. Він повідомив, що профільне міністерство розробило та подало до Верховної Ради проєкт закону про програму із забезпечення населення якісною питною водою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь