Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У межах дороги М-26 підрядник влаштовує систему водовідведення

Дата: 21.09.2021 19:30
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Дорожні артерії, що ведуть до кордону, мають неабияке значення, адже саме вони є тим фактором, який формує перше враження іноземців про нашу країну, її економічне благополуччя. Саме тому відновлення прикордонної інфраструктури є пріоритетним для керівництва держави, відзначає перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Продовжується капітальний ремонт автомобільної дороги міжнародного значення М-26 Вилок — Неветленфолу — КПП «Дяково», який реалізується у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Згідно з даними Служби автомобільних доріг у Закарпатській області у ці дні підрядник працює у с. Петрово (Пийтерфолво) Берегівського району, встановлюючи дренажні водовiдвiдні лотки.

Система водовідведення є напрочуд важливою як у міській, так і в сільській місцевості. Зливи, снігові замети, велика кількість води розмивають покриття. Влаштування водовідвідних лотків вирішує цю проблему, продовжуючи життя дорожнього полотна», - прокоментував Мирослав Білецький.

Проїжджаючи через Петрово, можна зупинитися і відпочити у Палаці Ендре Дьордя. Це двоповерхова вілла з вежею, споруджена 1896 року для літньої резиденції колишнього міністра сільського господарства Австро-Угорщини. З 1986 року після реставрації тут розміщена експозиція картинної галереї. Колекція налічує близько 170 робіт відомих закарпатських художників і вона постійно поповнюється. У галереї можна помилуватися роботами й сучасних майстрів. Серед них «Бабуся» Гаврила Глюка, «Святковий день» Андрія Коцки, «Портрет танцівниці Клари Балог» та «Старий перевал» Федора Манайла, «Ужгородський замок» Йосипа Бокшая.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь