Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Ужгородщині відновлюють автошлях між селами Велика Добронь та Батьово

Дата: 16.09.2021 20:58
Кількість переглядів: 293

На Закарпатті продовжується ремонт дорожнього полотна та інженерних споруд автомобільного шляху міжнародного значення М-25 Соломоново — Чоп — Велика Добронь — Косино (пункт контролю) — Яноші між селами Велика Добронь та Батьово Ужгородського району. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Покриття, шляхопровід і мости на цій дорозі ремонтують у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Допоки в області сприятлива погода, підрядник активно працює над відновленням дорожнього полотна. Так, між селами Велика Добронь і Батьово тривають роботи з влаштування основи дорожнього одягу з органо-мінеральної суміші, вирівнюючого шару із гарячої щільної крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону – усе відповідно до сучасних стандартів», – зазначив Мирослав Білецький.

Крім того, продовжується ремонт штучних споруд: шляхопроводу та 5-ти малих мостів.

Мандруючи маршрутом М-25, не можна оминути увагою село Велика Добронь, яке називають папричною столицею України. Червоний солодкий перець спеціального сорту тут вирощують гектарами. Вже зовсім скоро розпал сезону збирання врожаю, і все село буде оздоблене червоним перцем і потопатиме у його барвах.

Духмяна і яскрава спеція — мелена паприка — не лише головний заробіток села, а вже й справжній бренд: саме добронська паприка невід’ємна складова багатьох страв не лише на Закарпатті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь