Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хустською районнною службою у справах дітей здійснено виїзну нараду у Білківську сільську ТГ

Дата: 10.09.2021 15:17
Кількість переглядів: 1347

Фото без описуДнями Білківську громаду відвідали заступник голови Хустської райдержадміністрації Сергій Ярема, начальник служби у справах дітей РДА Любов Вайнраух, її заступниця Тетяна Дуда. Вони спільно з колегами та дільничним офіцером поліції громади Станіславом Глушком попрацювали над проблемними питаннями, провели певну профілактичну роботу.

У розмові з Білківським сільським головою Василем Зейканом відзначалося, що між місцевою та районною службами у справах дітей є плідна співпраця. Також було окреслено план спільних дій у подальшому.

В ході візиту  здійснено рейд «Урок» в Білківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, яку очолює Петро Чорба. Загалом заклад та його колектив справили на гостей хороше враження. В цій школі є певні труднощі з відвідуванням учнями уроків. Мова йде про дітей ромів. Як пояснив директор школи, проблема полягає у тому, що діти наслідують поганий приклад батьків. Вчителі борються з такою невтішною ситуацією.          

Посадовці також відвідали кілька класів та виступили перед школярами. Начальник служби у справах дітей Хустської РДА Любов Вайнраух у доступній формі роз’яснювала учням, до якого віку вони вважаються малолітніми та неповнолітніми, ознайомила їх із 184 статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення, в якій зазначається, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу. Любов Йосипівна наголосила на конкретних кроках, які учні мають зробити, коли в них є вагома причина залишитися вдома, звернула увагу на обов’язковому проведенні виховних годин та веденні старостою класу журналу відвідування уроків.   Після цього працівники райдержадміністрації та сільради здійснили поїздку в Луківську гімназію та навідалися у кілька класів.

Зустріч посадовців з учнями в навчальних закладах відбувалася жваво, у формі діалогу. Подібні рейди проводитимуться і в подальшому.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь