Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перші кроки до незалежності України

Дата: 20.08.2021 11:34
Кількість переглядів: 369

Фото без описуТридцять років тому Верховна Рада Української РСР абсолютною більшістю голосів ухвалила доленосний документ – Декларацію про державний суверенітет України. На його підготовку розробникам дали лише півтори години. Таким був перший крок до відновлення історичної справедливості у вистражданій, але нескореній країні, до відродження ідеї соборності українського народу та його земель. Бо саме ця знакова подія стала основою для проголошення нашої Батьківщини незалежною.

24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради України 392 депутати проголосували за ухвалення Акту незалежності України. Текст документу становив усього 93 слова, був набраний на друкарській машинці та вміщався на одному листку. Ось так скромно і велично водночас наступив новий етап у сучасній українській історії, в якому назавжди увінчалось прагнення українського народу до єдності, суверенності та самостійності.

Попри невизначеність позицій ЄС, після проголошення референдуму незалежність України визнало понад 90 країн світу; вона збагатилась духовними скарбами нації- державною символікою. З того часу і назавжди - синьо-жовтий прапор, герб-тризуб та гімн, віддзеркалюють національну велич, ідеологію і залишаються найбільшою державною святинею.

Прагнення до свободи і чутливість до несправедливості – визначальні риси українців, що давали нам наснагу і сили залишатися собою в часи невизначеності. Останні події на Сході країни підтверджують історичну правду, що незалежність не дається легко, її треба не тільки вибороти, а й постійно відстоювати, що сьогодні, на жаль, вдається найдорожчою у світі ціною – життям та здоров’ям наших найкращих патріотів. Але ми неодмінно вистоїмо! Україна буде по-справжньому вільною, демократичною, сильною, економічно і духовно багатою державою.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь