Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінцифри з партнерами просуватимуть цифровізацію в реальному секторі економіки

Дата: 17.08.2021 14:13
Кількість переглядів: 365

Фото без описуМіністерство цифрової трансформації України та Siemens просуватимуть цифровізацію в реальному секторі економіки. Для цього Мінцифри підписало меморандум із компанією «СІМЕНС Україна».

Реальний сектор економіки охоплює сукупність галузей, які виробляють матеріальні та нематеріальні товари та послуги (за винятком фінансово-кредитних і біржових операцій).

Мінцифри та Siemens домовились:

  • сприяти впровадженню цифрової освіти, зокрема, STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) дисциплін та освітнього процесу в Центрах компетенцій Siemens на базі закладів вищої освіти України технічного спрямування та в центрах підтримки підприємництва Дія.Бізнес;
  • сприяти розвитку цифрової трансформації промисловості;
  • підвищувати кваліфікацію та навчання бізнесменів-промисловців у Центрі компетенцій Siemens і центрах підтримки підприємництва Дія.Бізнес;
  • проводити спільні заходи з метою просування цифровізації в реальному секторі економіки.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що для Мінцифри важливо співпрацювати з представниками приватного сектору, які мають експертизу в цифрових трансформаціях, для ефективної реалізації національного проекту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес.

Генеральний директор Сіменс Україна Мачей Зєліньскі своєю чергою зазначила: «Бувши представником промислової групи, зосереджуючись на галузях промисловості, енергетики та інфраструктури, я бачу нагальну потребу сприяти впровадженню цифровізації особливо у реальному секторі економіки. Кожна компанія у кожній галузі значною мірою залежить від цього мегатренду. Уряд та бізнес мають докладати спільних зусиль для того, щоб створювати належні можливості для розвитку бізнесу та суспільства, щоб залишатися актуальними в цифровому середовищі, досягати зростання, і бути конкурентними. Компанії та Уряд мають діяти як рушійна сила, зосереджуючись на розвитку своєї цифрової стратегії та цифрових можливостей по всьому ланцюжку створення вартості».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь