Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громади Закарпаття можуть отримати до 2 млн грн на рік від держави на розвиток соціальних послуг

Дата: 11.08.2021 08:24
Кількість переглядів: 327

Держава створила дієві механізми, які дозволять підвищити рівень соціальних послуг для населення. Громади Закарпаття вже беруть участь у таких пілотних проєктах.

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Петро Добромільський під час наради з представниками ТГ.

«У сучасному світі вкрай важливо, аби соціальні послуги ставали більш адресними, якісними та зручними. Для цього громади мають бути ще активнішими, адже є можливість отримати додаткове фінансування від держави і забезпечити закарпатців ще вищим рівнем таких послуг», – зазначив Петро Добромільський.

На нараді, зокрема, йшлося про перспективи участі ТГ в ініціативі «Розвиток соціальних послуг», завдяки якій громади-учасниці можуть отримати до 2 млн грн на рік з держбюджету для запровадження нових та розширення діючих соціальних послуг.

Серед них – денний догляд для дітей та осіб з інвалідністю, супровід під час інклюзивного навчання, стаціонарний догляд, тимчасовий відпочинок для осіб, що доглядають за дітьми з інвалідністю та інших.

Для участі в цьому проєкті заявки вже подали 15 громад області – Баранинська, Великоберезнянська, Великобичківська, Вилоцька, Вільховецька, Дубівська, Нижньоворітська, Оноківська, Солотвинська, Ставненська, Тересвянська, Тячівська, Ужгородська, Холмківська, Хустська.

За словами Петра Добромільського, з 1 вересня в Україні стартує пілотна ініціатива, що передбачає організацію в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та / або перебувають у складних життєвих обставинах.

Проєкти в області реалізує Мінсоцполітики спільно з облдержадміністрацією за підтримки Президента України Володимира Зеленського.

Структурні підрозділи Закарпатської ОДА, Центр соцслужб спільно з Територіальним управлінням Національної соціальної сервісної служби України у Закарпатській області надають консультативну й методичну підтримку відповідальним особам у територіальних громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь