Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття: понад 23 млн грн виділили на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа

Дата: 03.08.2021 10:58
Кількість переглядів: 351

Фото без опису   Відбулося засідання регіональної комісії щодо розподілу коштів субвенції з державного бюджету на проєктні та будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для наближених до сімейних форм виховання, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.   

   За рішенням Кабінету Міністрів України у 2021 році на ці потреби з держбюджету для Закарпаття виділили понад 23 млн грн.  

«Завдання, яке ставлять перед нами Президент України Володимир Зеленський та Міністерство соціальної політики України, – забезпечити умови проживання, максимально наближені до сімейних, та гідне соціальне забезпечення цих дітей. Усі заслуговують на сімейний затишок і комфорт», – зазначив аступник очільника облдержадміністрації Петро Добромільський.

   Так, Вільховецька, Холмська та Великобичківська територіальні громади отримали по 250 тис. грн на розробку проєктно-кошторисної документації для малих групових будинків. 

   Хустська ТГ на будівництво дитячого будинку сімейного типу отримала близько 5,6 млн грн. 

 Драгівська громада має привести у відповідність документи на земельну ділянку для подальшого проєктування двох малих групових будинків.   

   Згідно з постановою КМУ соціально необхідні об’єкти мають побудувати протягом 2 років. Керівництво області та громади зацікавлені, аби заклади звели у короткі терміни.

  За словами заступника голови облдержадміністрації, поява таких будинків в  області дозволить забезпечити майже 60 дітей умовами виховання, максимально наближеними до сімейних.

   Питання забезпечення дітей сиріт житлом та їх соціального супроводу перебуває під постійним контролем очільника Закарпаття Анатолія Полоскова.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь