Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Серед потенційних проєктів президентської ініціативи Володимира Зеленського і об’єкти Закарпаття», – Ігор Шинкарюк

Дата: 02.08.2021 12:11
Кількість переглядів: 348

Фото без описуЗаступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк повідомляє, що в межах форуму «Україна 30». Децентралізація» заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко анонсував старт масштабного будівництва і реконструкції льодових палаців, басейнів та оновлення матеріальної бази ДЮСШ по всій Україні.

За словами Ігоря Шинкарюка, серед потенційних проєктів ініціативи Президента України Володимира Зеленського і об’єкти Закарпаття.

«Ми на регіональному рівні тривалий час готуємося до участі у цих проєктах. Тут багато складових та ряд умов, які повинні виконати регіони для отримання державного фінансування на реалізацію ініціатив розвитку спортивної інфраструктури.

Завдяки ОП та спільній злагодженій роботі з громадами один проєкт вже на стадії фактичної реалізації. Інші заявки подані на включення до переліку перспективного державного фінансування у 2022 році», – прокоментував заступник очільника області.

У межах ініціативи будівництва і реконструкції 38 басейнів по всій Україні в м. Хуст будують новий багатофункціональний водний комплекс на 4 басейни.

Національний проєкт будівництва льодової арени передбачає зведення 19 таких арен. Як повідомляє Ігор Шинкарюк, проєктна заявка, яку подала Закарпатська ОДА, включена до переліку на перспективне державне фінансування у 2022 році як база ДЮСШ для льодових видів спорту (хокей, ковзани, фігурне катання тощо) та створення професійної хокейної команди для участі в УХЛ.

Серед масштабних ініціатив і проєкт реконструкції 100 ДЮСШ та 18 спортивних інтернатів по всій Україні, зокрема будівництво нових споруд для розширення існуючої матеріальної бази.

Так, за його словами, проєкт від Закарпаття передбачає реконструкцію СК «Юність», спортивного комплексу для боротьби на базі Закарпатського обласного ПДЮТ «ПАДІЮН» та будівництво нового спортивного багатопрофільного комплексу на території ужгородського стадіону «Авангард».

 «Сьогодні завдяки державним програмам це – реальні перспективні кейси, над якими працюємо щоденно.

За останні шість місяців роботи ми показали керівництву держави та громадам, що можемо успішно реалізовувати в Закарпатті інфраструктурні проєкти за різними напрямками якісно та у чітко визначені строки», – зауважив Ігор Шинкарюк.

Виконання завдань Президента України Володимира Зеленського, ОП та Уряду – мета керівництва області, що націлена на реалізацію державної політики на місцях.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що держава готова надавати підтримку новим ініціативам місцевої влади, якщо вони обґрунтовані та документально підготовлені.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь