Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Дата: 30.07.2021 16:06
Кількість переглядів: 303

 На Закарпатті зберігається спекотна погода. Це може нести для регіону та екосистеми потенційну небезпеку. На цьому наголошує перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Зважаючи на високий температурний режим у багатьох областях України, переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Це означає загрозливе поєднання високої температури повітря та сухої погоди.

«Окрім того, що тривожна ситуація складається завдяки природним факторам, збільшують ризик виникнення пожеж самі люди. Так, проводячи сільськогосподарські роботи, закарпатці часто спалюють траву, сухостої, а вогонь нерідко виходить з-під контролю.

Так, управління ДСНС у Закарпатській області з початку року зафіксувало 736 пожеж на відкритому просторі, пов’язаних зі спалюванням сухої трави, з них 77 – у липні», – прокоментував Мирослав Білецький.

Оскільки спека ще трохи протримається в Україні, Державна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила профілактичні заходи з попередження пожеж в екосистемах. За їх дотримання відповідальні відповідні структури.

«Водночас кожен з нас відповідальний за свої дії також. Саме тому вкотре звертаємося до закарпатців з проханням не спалювати траву, оскільки у таких умовах це дуже небезпечно. З іншого боку, це несе непоправну шкоду екосистемі, отруюює повітря, забирає життя невинних тварин.

Природу Закарпаття треба берегти усіма силами», –  зазначив перший заступник очільника краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь