Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2021 09:41
Кількість переглядів: 232

Фото без описуРабство має довгу й важку історію. Починаючи від найдавніших цивілізацій Єгипту й Месопотамії, могутні народи поневолювали своїх слабших сусідів. Щороку, 30 липня , світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

 

Особлива суспільна небезпека цього виду злочину полягає в тому, що людина стає фактично річчю, яку можна купити, продати, віддати під заставу, піддати трудовій експлуатації, змусити до насильницького донорства, тощо.

 

Торгівля людьми - найбільш активно розвинена злочинна діяльність, що приносить щорічний дохід, оцінюваний в 150 мільярдів доларів США і є другою за величиною після торгівлі наркотиками.

 

У сучасному рабстві перебувають понад 20 мільйонів людей, які, у більшості випадків, стають жертвами через обман чи шляхом примусу.

Для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном, слід звернути увагу на те, що зловмисники діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також вони розміщують неправдиві оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу.

 

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, легко адаптується до соціального статусу, залишається актуальною темою для кожного, бо жертвами стають як жінки, так і чоловіки, неповнолітні діти й особи похилого віку.

 

Наголошуємо, що в Україні працює Національна «гаряча лінія» із запобігання торгівлі людьми, домашнього насильства та гендерної дискримінації 0-800-500-335


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь