Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівництво району долучилося до екологічної акції

Дата: 26.06.2021 16:04
Кількість переглядів: 761

   Сьогодні, 26 червня, в селі Квасово Берегівського району проведено екологічну акцію по очистці від сміття та пластикових пляшок русла річки Боржава. Захід приурочений відзначенню Міжнародного дня Дунаю.

  За участі першого заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Мирослава Білецького та заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Шинкарюка, здійснено комплекс робіт по благоустрою території водойми. Також долучилися до заходу голова Хустської районної державної адміністрації Віктор Сабадош, голова Хустської районної ради Назарій Павлій та заступник голови Хустської райдержадміністрації Степан Бобик, голови сільських територіальних громад, представники департаменту екології та природних ресурсів, лісового господарства, управління водних ресурсів, громадськість.

  Попередньо фахівцями на руслі річки Боржави було встановлено сітку для затримання та збору сміття. Сьогодні ці відходи вибирали з річки краном, а учасники екологічної акції  посортували  сміття для подальшої утилізації. Крім того, було очищено територію узбіччя.

  На превеликий жаль екологічний стан річок досить критичний, їх забруднення порушує природній баланс. Передусім, затори на річках утворюються після сильних дощів, але на жаль багато в чому винні й самі люди, які не дбають про екологію, скидають все сміття в річку. 

  “Затори на воді створюють певну небезпеку, як для довкілля так, і для людей. Подібні акції повинні пробудити свідомість людей, щоб вони замислилися, і змінили свою культуру поведінки та дбайливо ставилися до природи. Від забруднення навколишнього середовища, постраждаємо в першу чергу ми самі, і всі це повинні розуміти”,- зазначив голова Хустської райдержадміністрації Віктор Сабадош.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь