Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Графському палаці Довжанської ТГ відбулася арт-моб-реконструкція “Повернення в минуле”

Дата: 20.06.2021 20:56
Кількість переглядів: 383

Фото без опису     У неділю, 20 червня,  в Довжанській ТГ  Хустського району на території унікальної історичної локації Довжанського палацу відбувся мистецький захід - арт-моб-реконструкція Повернення в минуле. Дійство пройшло у рамках культурного марафону Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє з нагоди 30-ти річчя незалежності України, який був анонсований Президентом України Володимиром Зеленським.

   Відвідали унікальне дійство та звернулися з вітальними словами до гостей заходу заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Петро Добромільський, голова Хустської районної державної адміністрації  Віктор Сабадош та голова Довжанської сільської територіальної громади Віктор Симканич.

  Перед початком урочистого відкриття для присутніх було організовано пізнавальну екскурсію. Про історію таємничого Довжансього палацу-однієї із найзагадковіших на Закарпатті історичних споруд, відвідувачів дійства ознайомив Михало Штефаньо, “капітан” Довжансього палацу.

  Крім того, гості заходу мали можливість оглянути різноманітні майстер-класи від умільців народної творчості: вироби з вишивки, бісеру, лози, дерева, глини та ткацтва. А також ознайомитися з експозицію закарпатського музею та намилуватися картинами митців народного об’єднання художників Колорит Боржави.  

   Своїми неймовірними виступами зачарували присутніх учасники Закарпатського Заслуженого академічного народного хору та Ужгородського інституту культури та мистецтв. Колективи продемонстрували глядачам заходу виступи традиційних народних танців Іршавщини, в’язанки Закарпатських народних пісень та стародавніх етнічних танців 12- 16 століття. 

  “Сьогоднішній культурно-мистецький проєкт  зачаровує глядача, адже ця атмосфера, історичні атракції, чудові костюми учасників дійства та різноманітні народні вироби, які представлені сьогодні на святі, в черговий раз налаштовують нас пам’ятати та не забувати своєї історії. Традиційні пісні й танці нашого краю, народні звичаї, потрібно розвивати, зберігати, популяризувати та доносити до громад ”, - зауважив у вітальному слові голова Хустської райдержадміністрації Віктор Сабадош.

  Попри несприятливу погоду дійство все ж відбулося, і змусило глядачів поринути в історію нашого минулого та насолодитися силою закарпатських народних пісень та танців.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь