Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні триває призовна кампанія "ВЕСНА-2021"

Дата: 14.04.2021 16:41
Кількість переглядів: 307

Фото без описуВ Україні нині триває весняна призовна кампанія на строкову військову службу. У всіх обласних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ОТЦК та СП) відбуваються урочисті проводи призовників, які вже за певний час прибудуть у військові частини та у навчальні центри.

   Перед відправкою лікарські комісії проводять ретельний медичний огляд. Кожного призовника перевірено на наявність захворювання Covid-19 методом ІФА тестування. Лише після негативного результату тесту майбутні військовослужбовці потрапляють на збірні пункти, звідки вже й відправляються до військових частин.

   До лав українського війська призивають юнаків віком від 18 до 27 років, які придатні до проходження військової служби. Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, призвані до Збройних Сил України й інших військових формувань строковики не залучаються до виконання бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил. Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою – рік, без вищої освіти – півтора року.

По прибуттю у військові частини для військовослужбовців строкової військової служби передбачено обсервацію протягом двох тижнів.

    Нагадаємо, що Уряд ухвалив розпорядження, яким затвердив кількісний склад громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, а також визначив обсяг видатків для проведення призову у квітні-червні 2021 року.

   Зокрема, в період з квітня по червень цього року буде призвано на строкову військову службу 14 246 осіб, зокрема, до Збройних Сил України – 6 500 осіб.

 

Служба зв’язків з громадськістю

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь