Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Санаторно-курортне лікування учасників АТО

Дата: 08.04.2021 13:56
Кількість переглядів: 662

Одним з напрямків роботи органів соціального захисту населення щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції на сьогодні є надання їм послуг з оздоровлення в санаторно-курортних закладах України.

Так, учасники бойових дій АТО мають право на отримання щороку безоплатної санаторно-курортної путівки строком на 18–21 день, інваліди війни АТО — позачергово строком на 18–21 день, в т. ч. інваліди І та ІІ груп інвалідності із захворюванням спинального профілю — строком на 35 днів. Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Для взяття на облік особа, або її законний представник, подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №  070/о, копію посвідчення УБД та документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

З цього року змінено порядок забезпечення путівками до санаторно-курортних закладів. Відтепер особа, що перебуває на обліку щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, має можливість сама обирати санаторій, у якому вона бажає отримати послуги з оздоровлення за профілем захворювання, рекомендованим у його медичній довідці. Оплата послуг з оздоровлення  відбувається шляхом безготівкового перерахування коштів на рахунок відповідного санаторію за тристоронньою угодою між управлінням соціального захисту населення, санаторно-курортним закладом та учасником АТО на підставі акта наданих послуг в межах середньої вартості санаторно-курортного лікування, затвердженого відповідною бюджетною програмою.

Якщо вартість послуг з оздоровлення, які пропонує обраний особою санаторій перевищує встановлений розмір середньої вартості санаторно-курортного лікування, то різницю учасник АТО за бажанням сплачує  особисто (згідно укладеної угоди) або обирає інший санаторій.

Слід зазначити, що військовослужбовці, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ забезпечуються санаторно-курортним лікуванням за місцем служби.

За додатковою інформацією необхідно звертатись до відповідного управління соціального захисту населення або за телефоном 4 35 49.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь