Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Посилення соціального захисту учасників Антитерористичної операції, учасників Революції Гідності

Дата: 08.04.2021 13:53
Кількість переглядів: 665

Фото без опису

14 листопада 2017 року Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що розширюють можливість встановлення статусу та відповідного надання пільг деяким категоріям осіб.

Відтепер до інвалідів війни також належатимуть особи:

  • які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення Антитерористичної операції до 1 грудня 2014 року, а з 1 грудня 2014 року на території проведення Антитерористичної операції, де органи державної влади здійснюють свої повноваження та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення під час проведення Антитерористичної операції;
  • які стали інвалідами внаслідок захворювання, одержаного під час безпосередньої участі в Антитерористичній операції.

Зв’язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, у тому числі захворювання, встановлюється за висновком медико-соціальної експертизи в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Чинність вищезазначеного Закону, а відповідно і надання пільг та інших соціальних гарантій, відтепер поширюватиметься також на:

  • сім’ї осіб, які померли внаслідок захворювання, одержаного під час участі в антитерористичній операції;
  • сім’ї осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності.

Верховна Рада України цим Законом затвердила соціальні гарантії постраждалим учасникам Революції Гідності, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), але такі ушкодження не призвели до інвалідності, та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року. Тепер, відповідно до законодавства, таким особам передбачено встановлення статусу та надання пільг.

Вищезазначені зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» набирають чинності через три місяці з дня їх опублікування, тобто з 24 лютого 2018 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь