Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УКРАЇНА ТА СЛОВАЧЧИНА ОБГОВОРИЛИ ПЕРСПЕКТИВУ З’ЄДНАННЯ ДВОХ КРАЇН АВТОМАГІСТРАЛЛЮ D1

Дата: 01.04.2021 08:44
Кількість переглядів: 505

Фото без описуУ Закарпатській ОДА провели онлайн-зустріч з колегами зі словацької сторони щодо перспективи з’єднання України та Словаччини автомагістраллю D1.

D1 є північною гілкою Пан-Європейського коридору та поєднує  Прагу – Братиславу — Жиліна — Кошице — Ужгород — Львів й має надзвичайно високий соціально-економічний потенціал для обох країн. Наразі будівельні роботи зупинилися за м.Кошіце (с.Бідовці), тобто менш ніж за 80 км від кордону з Україною.

Під час зустрічі сторони погодилися, що важливо налагодити співпрацю й вирішити, у якому напрямку до державного кордону України вести далі магістраль. Для області актуальними є перспективні пункти пропуску «Паладь Комарівці – Руське» та «Соломоново – Чєрна», де вже розпочато конкретні заходи по землевідведенню. Не списується з рахунків точки з’єднання D1 й пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», де словацька сторона планує будівництво нового вантажного терміналу.

«Ми ж налаштовані рішуче, оскільки наші словацькі партнери зацікавлені у співпраці також. Ми зустрінемось у такому ж форматі трохи більше ніж за місяць. За цей час напрацюємо пропозиції для словацьких колег щодо напрямків продовження автомагістралі до словацько-українського кордону, ініціюємо проведення засідання українсько-словацької міжурядової комісії найближчим часом, поспілкуємося з керівництвом держави, народними депутатами, аби заручитись їх підтримкою. Адже усі ми прагнемо, щоб прикордонна інфраструктура на Закарпатті була на європейському рівні», - зазначив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За підсумками зустрічі вирішили, що профільні підрозділи ОДА, митниці та служби автомобільних доріг підготують варіанти щодо точки з’єднання автомагістралі в одній із згаданих локацій.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь