Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба зайнятості Хустщини, разом з соціальними партнерами, переймалася питаннями зайнятості людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2020 16:09
Кількість переглядів: 433

Третього грудня, разом зі світовою спільнотою ми відзначаємо Міжнародний день людей з інвалідністю. Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до них ставляться як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.Фото без опису

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю має нагадати кожному з нас, що поруч живуть люди, які постійно потребують допомоги і захисту. Інвалідність не позбавляє громадян України права на працю. Люди з особливими потребами не позбавлені соціального захисту та гідних умов життя.

Так, з нагоди цього дня, сьогодні, в приміщенні Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар з зареєстрованими в Філії інвалідами на тему: «Відчуй себе впевнено». На захід було запрошено 10 інвалідів.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Хустської філії Мар’яна Боїшко проінформувала присутніх про спектр послуг служби зайнятості, про ситуацію, що склалася на ринку праці, додаткові соціальні гарантії у сприянні працевлаштуванню даної категорії населення.

Серед запрошених на зустріч, начальник відділу у справах інвалідів та ветеранів Управління соціального захисту населення Хустської міськвиконкому Мирослава Удут, проінформувала присутніх про соціальні гарантії, програми що надаються державою особам з інвалідністю, та розповіла про надання санаторно - курортних путівок, соціальних виплат та матеріальної допомоги.

Фото без описуНачальник Хустського відділу  обслуговування громадян (сервісного центру) Управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Алла Рішко, розповіла про нові онлайн-сервіси Пенсійного фонду України, зокрема, функціонування веб-порталу електронних послуг ПФУ, де є можливість застрахованим особам отримувати інформацію про свій страховий стаж, нараховану заробітну плату, сплачені страхові внески із системи персоніфікованого обліку, тощо.

Заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Діана Келемен ознайомила з послугами які надає центр БВПД, що передбачає первинна та вторинна правова допомога, та які категорії осіб мають право на представництво інтересів за рахунок держави.

Під час семінару відбувся діалог учасників, ставились запитання та надавались відповіді. Служба зайнятості всебічно сприяє і бере активну участь у реалізації та розв’язанні всіх цих питань.

Після семінару відбулася робоча зустріч директора Філії Володимира Гуца з представниками соціальних служб міста та району, на якій було узгоджено подальшу співпрацю з питань, що були озвучені під час проведення вищезазначеного заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь