Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День захисника України

Дата: 14.10.2020 16:27
Кількість переглядів: 725

14 жовтня українці відзначають чотири великі свята:

- День святої Покрови Пречистої Богородиці

- 74-а річниця створення Української повстанської армії (УПА)

 

- День Українського козацтва

 - День захисника України.

 

Фото без описуДо цього дня наша держава йшла довгим і тернистим шляхом. Нагальна потреба у такому святі і саме цього дня особливо гостро постала після російської анексії Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей.

 

 Свято День захисника України офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

Фото без описуТож, сьогодні в приміщенні сесійної зали Хустської  районної ради, відбулося урочисте зібрання  та святковий концерт ,  за участі керівництва району, запрошених військових та силових структур, ліцеїстів військового Мукачівського ліцею Закарпатської області . Для присутніх з яскравими патріотичними номерами виступили : фольклорний колектив «Жуковина», Чепка Софія, Ксенія Чегиль та Дарья Валуєва.Фото без опису

Захід був наповнений особливим тематичним змістом та спрямований на вшанування самовідданості та звитяги захисників нашої Батьківщини.

 

 

На завершення відбувся важливий історичний момент: за ініціативи
голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олексія Петрова, голови Хустської районної державної адміністрації Віктора Сабадоша, та за підтримки Командувача військ оперативного командування "Захід" генерал-майора, Героя України Сергія Шаптали на центральній площі міста Хуст було встановлено Меморіальний знак Малого Гербу України. З метою виховання учнівської молоді та підняття патріотичного духу у суспільстві і престижу Збройних Сил України.
Для почесної місії відкриття було запрошено    начальника  відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід» підполковника   Андрія Рисюка.Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь