Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РЕАБІЛІТАЦІЙНІ ПОСЛУГИ МОЖНА ОТРИМАТИ У МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДАХ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У ЖОВТІЙ ТА ЗЕЛЕНІЙ ЗОНАХ

Дата: 13.10.2020 11:04
Кількість переглядів: 695

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба зустрівся з представниками ветеранської громади регіону (атовцями, чорнобильцями, афганцями, учасниками й інвалідами війни) та з керівниками обласних закладів охорони здоров’я. 

Обговорили питання щодо фінансування КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни» та проблему ненадання реабілітаційних послуг. 

Олег Коцюба: 

«Через карантинні обмеження, згідно з якими Ужгород ще з березня 2020 року перебуває в «помаранчевій» зоні, у місті заборонено здійснювати планову госпіталізацію. Як тільки рівень епіднебезпеки знизиться, обласний госпіталь ветеранів війни почне функціонувати у звичайному режимі. Для того, щоб госпіталь працював і надавав допомогу у рамках 7 пакетів, законтрактованих із НСЗУ, коштів достатньо». 

Заступниця директора департаменту охорони здоров’я й начальник управління лікувально-профілактичної роботи, моніторингу якості медичної допомоги, правової та організаційної допомоги, роботи зі звернення громадян Ольга Чемет проінформувала присутніх щодо надання реабілітаційних послуг. За її словами, послуги з безоплатного відновлювального лікування представники ветеранської громади можуть отримати на базі будь-якого медичного закладу міста чи району, які перебувають у «жовтій» та «зеленій» зонах. Обов’язковою умовою для планового лікування з елементами реабілітації є наявність укладеного договору з сімейним лікарем. 

Олег Коцюба, перший заступник голови Закарпатської ОДА, доручив перевірити стан фінансів КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни» і штат спеціалістів цього закладу. Останній має надавати відновлювальні послуги у рамках пакету НСЗУ «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій». 

Згодом голова Закарпатської обласної спілки ветеранів війн Михайло Куцкір так прокоментував результат зустрічі з представниками облдержадміністрації: 

«Питання вирішено позитивно. Прошу ветеранську спільноту обов'язково укласти договір з дільничними лікарями госпіталю, бо це один із важливих чинників роботи госпіталю».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь