Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО ОСОБЛИВОСТІ ЦЬОГОРІЧНОГО ОСІННЬОГО ПРИЗОВУ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЙШЛОСЯ НА БРИФІНГУ В ОДА

Дата: 29.09.2020 11:49
Кількість переглядів: 727

Фото без описуСьогодні в пресцентрі ОДА розповідали про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу, що проходить цієї  осені.

З журналістами зустрілися перший заступник голови ОДА, голова обласної призовної комісії Олег Коцюба та заступник військового комісара Закарпатського ОВК, начальник відділу комплектування та призову Юрій Величканич.

Олег Коцюба:

 «Призов громадян України на строкову військову службу у жовтні – грудні 2020 року здійснюватиметься відповідно до вимог Указу Президента України від 16 січня 2020 року №13/2020.

Призов буде здійснено до Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної Прикордонної Служби України та Державної спеціальної служби транспорту України.

Відповідно до розпорядження голови ОДА я, як перший заступник голови ОДА, очолюю обласну призовну комісію. І тому відповідаю за порядок, організацію та дотримання всіх вимог зазначеного Указу Президента».

Юрій Величканич:

 «З 1 вересня цього року в області розпочато і проводяться підготовчі заходи. Юнаки, які підлягають черговому призову, проходять медичний огляд. Призовними комісіями здійснюється оцінка їх морально-ділових якостей, вивчається соціальний стан, склад сім’ї, стан здоров’я, рівень освіти.

Згідно статті 15 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Мають право на відстрочку:

• за сімейними обставинами;

• за станом здоров’я;

• для здобуття освіти;

• для продовження професійної діяльності.

Звільняються від призову:

• за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби;

• які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 27-річного віку;

• виконали обов’язки служби у резерві (протягом 1 та 2 контрактів);

• батько або мати, рідний брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів;

• до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;

• були засуджені до позбавлення (обмеження) волі;

• після закінчення ВНЗ присвоєно військове (спеціальне) офіцерське звання.

Термін проходження служби складає 18 місяців, для тих хто має вищу освіту ступені магістр 12 місяців.

Здійснення призову проходитиме по області з подальшим направленням команди молодого поповнення на обласний збірний пункт формуванням команд і відправки їх до військових частин.

Призвані на строкову військову службу до військових частин Збройних Сил України, Державної Прикордонної Служби України, Державної спеціальної служби транспорту направляються до відповідних навчальних центрів. Призвані до Національної гвардії України – направляться безпосередньо до військових частин.

Термін навчання в навчальних центрах 3-4 місяці, по завершенню навчання в залежності до отриманих військово-облікових спеціальностей вони направляться для подальшого проходження строкової військової служби до військових частин.

Щомісячне грошове забезпечення строковика - 370-450  гривень (в залежності від посади), а також одноразова грошова винагорода у розмірі 3842 гривень Плюс повне державне забезпечення (проживання, харчування, одяг) на період служби.

Після 3 місяців проходження військової служби строковик має право укласти контракт. Грошове забезпечення військового-контрактника суттєво відрізняється від строковика, і починається від 12 тисяч гривень.

Соціальне забезпечення тих, хто підлягає призову:

-На час проходження служби (18 місяців) за ними зберігається місце роботи;

-За ними зберігається середньомісячний заробіток на підприємстві, в організації, установі, де вони до призиву працювали;

Юнаки, які будуть призвані на строкову військову службу, не будуть залучатися до зони ведення бойових дій.

Цьогоріч, відповідно до розпорядження КМУ, на весняному призові підлягало призову 410 осіб. На осінньому - цифрові показники для військових комісаріатів зменшено до 400 осіб.

Що стосується карантинних обмежень під час пандемії коронавірусу, всі необхідні вимоги дотримується. Під час медичного огляду зберігатиметься дистанція 1.5 м між призовниками, вони будуть забезпечені засобами індивідуального захисту (масками). На призовних дільницях 4 рази на день проводиться дезінфекція приміщень. Протиепідемічні заходи забезпечують органи місцевого самоврядування. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь