Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

  Шановні громадяни Хустського району

Дата: 16.09.2020 16:08
Кількість переглядів: 1067

         5 вересня 2020 року у відповідності до частин першої та п’ятої статті 195 Виборчого Кодексу України в Україні стартував виборчий процес чергових та перших місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Слід зазначити, що цей виборчий процес позначений новими змінами у виборчому законодавстві України. Однією з особливість проведення цих місцевих виборів є ще й той факт, що він проводиться разом із змінами в адміністративно-територіальному устрої нашої держави та нашого району зокрема. Наразі, на території Хустського району для проведення виборчого процесу утворено 14-ть територіальних виборчих комісій різного рівня( районна, міські, селищні та сільські). Наразі всі територіальні комісії приступили до виконання своїх обов’язків. Утворення дільничних виборчих комісій відповідними територіальними комісіями відбудеться до 9 жовтня 2020 року. До 13 жовтня 2020 року відділом ведення Державного реєстру виборців апарату Хустської райдержадміністрації буде здійснено передачу дільничним виборчим комісіям звичайних виборчих дільниць попередніх списків виборців Хустського району і вже починаючи з 14 жовтня 2020 року на виборчих дільницях Хустського району Ви можете ознайомитися з цими списками у приміщеннях наданих дільним виборчим комісіям.

         Але не варто зволікати, адже на уточнення попередніх списків виборців буде відведено досить малий термін. Відповідно до статей 19, 20, 20¹.Закону України ,,Про Державний реєстр виборців" кожен виборець можете особисто звернутися до працівників відділу Державного реєстру виборців апарату Хустської райдержадміністрації з письмовим запитом за своєю виборчою адресою щодо змісту персональних даних у Реєстрі, а в разі невідповідності своєї виборчої адреси чи персональних даних чи відсутності в Реєстрі, з заявою про внесення до Реєстру, з заявою щодо актуалізації певних змін. Для подання запиту чи заяви необхідно мати паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо  особа недавно набула громадянства України). До заяви додаються документи (копії документів), що підтверджують ці зміни. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред'являються органу ведення Реєстру. Виборець, який постійно не здатний пересуватися самостійно, може уповноважити на подання такої заяви іншу особу.

         Нагадуємо, що останній термін подачі заяв, передбачених статями 19, 20,20¹ Закону України ,,Про Державний реєстр виборців”, у відповідності до частини першої статті 43 Виборчого Кодексу України перед друком уточнених списків виборців Хустського району передбачено за п’ять днів до дня голосування - до 19 жовтня 2020 року. Тому просимо своєчасно звертатися до відділу ведення Державного реєстру виборців для уточнення своїх персональних даних і актуалізації їх в базі даних Державного реєстру виборців. Також заяву про уточнення попередніх списків виборців у зазначені терміни можна подати і до виборчої комісії з наданням підтверджуючих документів щодо потрібних змін, з обов’язковим наданням документу, що посвідчує особу.

         Також, на офіційному сайті Державного реєстру виборців  у мережі Інтернет за посиланням www.drv.gov.ua  Ви можете перевірити інформацію про своє включення (невключення) до Реєстру в особистому кабінеті виборця, а також у разі необхідності подати заяви завірені електронним цифровим підписом щодо включення, зміни персональних даних, зміни виборчої адреси.

Зазначаємо

   Відповідно до постанови ЦВК №88 від 18 травня 2020 року  виборці мають право змінити виборчу адресу на відміну від зареєстрованого місця проживання для реалізації свого права голосу на місцевих виборах.  Для цього необхідно було подати до відділу заяву на зміну виборчої адреси за ч.3 ст.8 Закону України "Про Державний реєстр виборців" у паперовому вигляді або скористатись електронним сервісом сайту www.drv.gov.ua та подати електронну заяву завірену електронним цифровим підписом.

 Однак термін падання заяви цього типу завершився 10 вересня 2020 року (частинами третьою, четвертою статті 8 Закону України ,,Про державний реєстр виборців” визначений не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу).

 

16 вересня 2020 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь