Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Живі, поки пам’ятаємо»

Дата: 29.08.2020 11:41
Кількість переглядів: 784

       Боротьба українського народу зФото без описуа незалежність тривала багато століть. Національна пам’ять  зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на цьому важкому, политому кров’ю шляху, що лише наприкінці ХХ ст. призвів до проголошення незалежності України і створення власної самостійної держави.

        Окремою сторінкою цієї споконвічної боротьби та незламності стали бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року. Їх трагічним символом, але водночас і прикладом нездоланності воїнського духу українців став Іловайськ, де українські воїни – військовослужбовці та добровольці – опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом.

         За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, Фото без опису128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.

      І, сьогодні, ми згадуємо та вшановуємо подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Ми низько схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювати демократію й права людини тут, у тилу.

            З цієї нагоди головою Хустської районної державної адміністрації Віктором Сабадошом разом з начальником відділу освіти Михайлом Калиничом та Рокосівським сільським головою Павлом Джугою здійснено  покладення квітів на місці поховання учасника АТО Балоги Михайла Івановича у с. Рокосово;Фото без опису

          Також, розроблено та поширено для широкого загалу тематичний відеоролик (https://www.facebook.com/100022520344518/videos/755715871855751/?notif_id=1598600957671511&notif_t=nf_video_story&ref=notif );

У Хустській районній бібліотеці, організовано  відеоекскурс «Вкраїна рідна, пам’яттю людською ти збережи героїв імена» Іловайськ 2014: пам’ятаємо, не забуваємо.

Героям Слава!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь