Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ ВОЛОНТЕРІВ НА ЗАКАРПАТТІ

Дата: 31.07.2020 14:57
Кількість переглядів: 413

Перший заступник голови облдержадміністрації Олег Коцюба зустрівся з керівниками «Благодійного фонду військової солідарності «Франція – Україна». 

Очолює Фонд ветеран АТО та волонтер, ужгородець Сергій Шишканинець. Співзасновниками організації є представники військово-гуманітарної місії з Франції, колишні військові парашутисти: Ролан Альфонс Еланже - головний куратор місії, та Андре Пальяні Антімо - його заступник. Серед співзасновників - волонтерка та голова ГО «Відродження України-Закарпатської області» Власта Рейпаші.

Як розповіли гості, Фонд - це благодійна організація створена на Закарпатті. Займається допомогою військовим, демобілізованим, родинам військових та медичним закладам.

Цілі фонду: допомога і забезпечення військових у зоні проведення ООС; підтримка госпіталів і допомога в лікуванні військовослужбовців; програма реабілітації та соціалізації бійців; адресна допомога сім'ям загиблих у зоні АТО/ООС; допомога медичним закладам; піклування про дітей-сиріт та інвалідів із Донецької та Луганської областей.

З часу роботи в Україні французи надавали допомогу різного рівня українським військовим. За їх сприяння також облаштовано полігон для вирощування та навчання службових собак, який вважається одним із кращих в Україні. Ця робота відзначена керівництвом Нацгвардії.

Крім цього, волонтери привозили одяг для вихованців дитбудинків, побутову техніку для госпіталів, слухові апарати, безконтактні термометри, засоби індивідуального захисту, набори посуду, комплекти постільної білизни для медзакладів. Олег Коцюба подякував волонтерам за їхню роботу.

Благодійники запитували, де наразі потрібна їхня допомога. Олег Коцюба звернув увагу на Обласну психіатричну лікарню у с.Вільшани на Хустщині. Тут пацієнти перебувають тривалий час, є певні соціальні  питання. Волонтери зазначили, що наразі вивчають потреби закладу і спробують забезпечити їх.

Обговорили й проблемні моменти у роботі волонтерів та визначили шляхи їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь