Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАЙКРАЩІ МЕДИКИ ОТРИМАЮТЬ ВІДЗНАКУ «ОРДЕН СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА»

Дата: 29.07.2020 11:24
Кількість переглядів: 572

В Україні вже вчетверте проходить конкурсний відбір на присудження медичних Відзнак «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».Фото без опису
Нагорода названа на честь Святого великомученика та цілителя Пантелеймона, якого в Україні вшановують як символ зцілення і милосердя.
Нею відзначають найкращих українських та іноземних медиків.
Переможців на Орден обирають у таких номінаціях: «Найкращий лікар»,  «Найкращий медичний працівник», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству». Також існує окрема номінація для іноземних громадян - «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я»,. 
Номінаціями на Медаль, яка присуджується представникам молодої медичної спільноти (до 35 років) є: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого», «За наукові розробки у медицині».

Процес відбору кандидатів складається з декількох етапів. Так, на першому етапі регіональними Радами Відзнаки здійснюється конкурсний відбір, результатом якого є визначення регіональних переможців у кожній області України. 
Цьогоріч Регіональну раду Закарпатської області очолює Яцина Юрій Юрійович – головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні ім.Андрія Новака, кандидат медичних наук.
На Закарпатті переможцями регіонального відбору Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» стали:
у номінації «Найкращий лікар» 
Стрижак В.В. - директор медичного КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня ім.Андрія Новака»;
у номінації «Найкращий медичний працівник»
Фетько В.В. - старша медична сестра інфекційного відділення для дорослих КНП «Обласна інфекційна лікарня».

Далі, Національна експертна комісія (яка складається з голів регіональних рад) серед усіх кандидатів – переможців регіональних відборів, шляхом таємного голосування обирає по чотири кандидати з кожної з п’яти номінацій на Орден та трьох номінацій на Медаль. 
Поважна рада серед цих кандидатів визначає переможців в кожній номінації, які нагороджуються 9 серпня у День Святого Пантелеймона.

Детальніша інформація про проект на офіційному сайті Відзнаки https://orden-panteleimon.com.ua а також офіційній сторінці проекту у ФБ https://www.facebook.com/OrdenPanteleimon


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь