Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Районна комісія ТЕБ та НС

Дата: 11.06.2020 16:33
Кількість переглядів: 560

Сьогодні 11.06.2020 р відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , під час якого йшла мова про стан протиепідемічної ситуації на території району, пов’язаної із розповсюдженням коронавірусної хвороби COVID-19.

Зокрема:  було прийнято рішення про послаблення карантинних обмежень в с. Липча;

на території району не переходи до наступного етапу послаблення карантину, в зв’язку з зростанням кількості випадків захворюваності на COVID-19.

 

ХУСТСЬКА  РАЙОННА  ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО–ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 

вул.Карпатської, Січі, 21, м.Хуст, 90400, тел.: (03142) 5-21-98, 5-21-75 факс,

                           weв-caйт: www.khust-vlada.gov.ua,  e-mail: khustrda@carpathia.gov.ua

 

 

ПРОТОКОЛ № 19

позапланового засідання комісії

11 червня 2020 р.                                                                       м. Хуст

Головував – в.о. голови райдержадміністрації, голова  комісії  з питань ТЕБ та НС  Попович М.М.

Присутні – 18 чол.члени комісії (за окремим списком).

 

            Слухали:

І. Про стан протиепідемічної ситуації на території району, пов'язаної із розповсюдженням коронавірусної хвороби COVID-19 (Попович М.М., Огняник І.В., Кекерчинь Е.Е.) .

Станом на 09.00 год. 10 червня 2020 року в області лабораторно підтверджено методом ПЛР тестування гостре коронавірусне захворювання COVID-19 у 1 448 хворих (310 медичних працівників), у тому числі:

- м. Ужгород - 429 осіб (з них 93 медичних працівника);

- м. Мукачево - 209 осіб (з них 36 медичних працівників);

- Великоберезнянський район - 43 особи (з них 4 медичних працівника);

- Берегівський район - 8 осіб (з них 1 медичний працівник);

- Виноградівський район - 85 особи (з них 16 медичних працівників);

- Воловецький район - 21 особа (з них 8 медичних працівників);

- Іршавський район - 54 осіб (з них 16 медичних працівників);

- Міжгірський район - 12 осіб (з них 2 медичний працівник);

- Мукачівський район - 87 осіб (з них 43 медичних працівника);

- Перечинський район - 114 осіб (з них 13 медичних працівників);

- Свалявський район - 35 осіб (з них 1 медичний працівник);

- Рахівський район - 62 особи (з них 19 медичних працівників);

- Тячівський район — 36 осіб (з них 3 медичних працівника);

- Ужгородський район — 183 особи (з них 40 медичних працівників);

- Хустський район - 70 осіб (з них 15 медичних працівників).

Станом на 0900 год. 10 червня 2020 року в області зареєстровано:

33 випадки смерті у зв’язку із коронавірусною хворобою COVID-19;

628 осіб, які вилікувались від COVID-19.

За інформацією державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, станом на О900 год. 10 червня 2020 року в області:

інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення) становить 16.91 (при заявленому показнику не більше 12 осіб на 100 тисяч населення);

кількість тестувань методом полімеразно-ланцюгової реакції, проведених за останні 7 днів на 100 тисяч населення — 27.99 (при заявленому показнику не менше 12 на 100 тисяч населення);

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я 1-ої хвилі - 28.61 % (при заявленому показнику не більше 50 %).

Заслухавши інформацію доповідачів з питання порядку денного, відповідно до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 „Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” (зі змінами), інформації державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” 10.06.2020 №1797/01 про рівень епідеміологічних показників, які відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

 

1. Інформацію виступаючих з питання порядку денного взяти до уваги.

2. Не вводити на території району наступний етап послаблення протиепідемічних заходів, передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392.

3. Абзац третій пункту 2.1. протоколу районноїкомісії з питань ТЕБ та НС від 29.05.2020 № 8 викласти у такій редакції:

проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.”

4. Продовжити заборону на функціонування:

басейнів, спа-зон та розважальних закладів;

ресторанів, кафе інших закладів харчування у закритих приміщеннях;

5. Заборонити здійснення регулярних пасажирських перевезень громадським транспортом до населених пунктів у яких виявлено локальні осередки інфікування COVID-19, зокрема посадку та висадку пасажирів у них. 

6. Керівнику робіт району звернути увагу на те, що дозвіл на роботу закладів дошкільної освіти необхідно надавати за умови готовності конкретного закладу забезпечити виконання вимог постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 р. № 25 та із урахуванням епідеміологічної обстановки. 

7. Дозволити на території району:

7.1. Проведення футбольних матчів чемпіонату, кубку України та офіційних міжнародних матчів у відповідності до вимог постанови головного санітарного лікаря від 26.05.2020 № 27 та тимчасового протоколу для організації і проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19;

7.2. Роботу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на базі закладів загальної середньої освіти Закарпатської області, відповідно до оновлених нормативних документів, з урахуванням профілактичних та протиепідемічних заходів, визначених постановою головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24.

8. Відділу освіти  райдержадміністрації, КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги», виконавчим комітетам сільських, селищних рад,  об’єднаних територіальних громад:

8.1. Забезпечити медичне обслуговування учасників зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань та працівників закладів освіти відповідно до вимог законодавства, передбачивши:

чергування медичних працівників у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання та забезпечити дотримання протиепідемічних заходів;

проведення медичними працівниками, залученими до проведення зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань, оцінки щодо наявності симптомів респіраторного захворювання (кашель, нежить, задишка) І

температурного скринінгу в учасників зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань та осіб, які мають право на перебування в пункті проведення зовнішнього незалежного оцінювання, перед входом до пункту;

інформування медичними працівниками помічника, чи осіб, яким дозволено перебувати в пункті, про виявлені випадки наявності в учасників зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань симптомів гострого респіраторного захворювання або підвищеної температури тіла.

Термін: постійно під час проведення ЗНО/вступних випробувань

8.2. Забезпечити залучення до роботи в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання та пунктах перевірки необхідну кількість педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників та інших фахівців, про результати проінформувати Закарпатську обласну державну адміністрацію.

8.3. Забезпечити створення в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання належні та безпечні умови для учасників зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Термін: до 15 червня 2022 року

8.4. Забезпечити розподіл у достатній кількості пірометрів, засобів індивідуального захисту, дезинфікуючих засобів для обробки рук та поверхонь у кожному пункті тестування на час проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань.

Термін: постійно під час проведення ЗНО/вступних випробувань

9. Хустському відділу поліції головногоуправління Національної поліції у Закарпатській області:

9.1. Забезпечити громадський порядок під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання/ вступних випробувань.

Термін: постійно під час проведення ЗНО/вступних випробувань

      9.2 Відділу освіти  райдержадміністрації,управлінню Держпродспоживслужби в Хустському районі головного управлінняДержпродспоживслужби в Закарпатській області:

9.2. Розглянути можливість створення групи з моніторингу дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Термін: невідкладно

10. Хустському району електричних мереж ПрАТ „Закарпаттяобленерго”:

10.1. Забезпечити безперебійну роботу системи енергопостачання пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що розташовані в закладах освіти, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Термін: постійно під час проведення ЗНО

          12.  Хустській районній філії Державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, КНП Хустська районна лікарня ім. Віцинського Остапа Петровича,  КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

12.1. Продовжити проведення щоденного моніторингу визначених показників на їх відповідність встановленим критеріям (ознакам) щодо захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19).

12.2. У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні визначеним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль вносити подання на розгляд районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання про скасування послаблення конкретних протиепідемічних заходів виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в області.

Термін: протягом дії карантину

13. Органам місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад, керівникам робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

13.1. Продовжити виконання заходів щодо запобігання поширенню на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2.

13.2. У разі погіршення епідеміологічної ситуації на місцях або при виникненні локальних випадків (осередків) інфікування коронавірусом COVID-19 - забезпечити подання інформації районній комісії з питань ТЕБ та НС для прийняття оперативних рішень щодо їх локалізації та вжиття визначених протиепідемічних заходів, у тому числі введення більш жорстких (додаткових) карантинних обмежень.

Термін: протягом дії карантину

13.3. Продовжити інформування регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та управління з питань оборонної роботи, цивільного захисту та оборонної роботи про прийняті рішення.

Термін: протягом доби після прийняття таких рішень

         14.Хустському відділу поліції головногоуправління Національної поліції у Закарпатській області, управлінню Держпродспоживслужби в Хустському районі головного управлінняДержпродспоживслужби в Закарпатській області:

    14.1Продовжити в межах компетенції контроль за дотриманням на території району встановлених карантинних обмежень.

           15. Органам місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад, управлінню Держпродспоживслужби в Хустському районіголовного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, КНП Хустська районна лікарня ім. Віцинського Остапа Петровича,  КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

    15.1Забезпечити неухильне виконання вимог розпорядження керівника робіт із ліквідації надзвичайної ситуації 27.05.2020 № 39 „Про організацію та проведення лабораторної діагностики коронавірусної хвороби (COVID-19)” та наказу Міністерства охорони здоров’я України 20.05.2020 р. № 1227 щодо внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

Термін: невідкладно

          16. Органам місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад, управлінню Держпродспоживслужби в Хустському районіголовного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, КНП Хустська районна лікарня ім. Віцинського Остапа Петровича,  КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

          16.1. Забезпечити доведення завдань, визначених цим рішенням до підприємств, установ, закладів та організацій району незалежно від форм власності та підпорядкування.

           17.Відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад:

           17.1.Продовжити проведення широкої роз'яснювальної роботи серед населення із максимальним залученням засобів масової інформації щодо необхідності вжиття вишенаведених заходів.

Термін: протягом дії карантину

 

          18. У зв’язку із стабілізацією ситуації щодо захворювань на COVID-19 на території Липчанської сільської ради, скасувати посилені карантинні обмеження на даній території та привести їх до рівня районних.

      

          19. Контроль за виконанням прийнятих рішень у межах компетенції покласти на Хустську районнуфілію Державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, управління Держпродспоживслужби в Хустському районі головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, КНП Хустська районна лікарня ім. Віцинського Остапа Петровича,  КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги» та відділ освіти райдержадміністрації. 

 

 

Голова комісії:                                                                                       

в.о. голови райдержадміністрації?               Михайло ПОПОВИЧ

 

 

секретар комісії??       Іван ОГНЯНИК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь