Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РЕГІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Дата: 10.06.2020 22:35
Кількість переглядів: 1328

ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РЕГІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
 
10 червня 2020 р.                                                                                          м. Ужгород
 
 ПРОТОКОЛ № 9
позапланового засідання регіональної комісії
Присутні    –  34 члени комісії (за окремим списком)

Запрошені  –  2 особи (за окремим списком)

 
І. Про стан протиепідемічної ситуації на території області, пов’язаної із розповсюдженням коронавірусної хвороби COVID-19
(Сітник Г.Я., Біров Є.І., Сопкова Г.І., Буришин В.В.)
 
Станом на 0900 год. 10 червня 2020 року в області лабораторно підтверджено методом ПЛР тестування гостре коронавірусне захворювання COVID-19 у 1 448 хворих (310 медичних працівників), у тому числі:
- м. Ужгород – 429 осіб (з них 93 медичних працівника);
- м. Мукачево – 209 осіб (з них 36 медичних працівників);
- Великоберезнянський район – 43 особи (з них 4 медичних працівника);
- Берегівський район – 8 осіб (з них 1 медичний працівник);
- Виноградівський район – 85 особи (з них 16 медичних працівників);
- Воловецький район – 21 особа (з них 8 медичних працівників);
- Іршавський район – 54 осіб (з них 16 медичних працівників);
- Міжгірський район – 12 осіб (з них 2 медичний працівник);
- Мукачівський район – 87 осіб (з них 43 медичних працівника);
- Перечинський район – 114 осіб (з них 13 медичних працівників);
- Свалявський район – 35 осіб (з них 1 медичний працівник);
- Рахівський район – 62 особи (з них 19 медичних працівників);
- Тячівський район – 36 осіб (з них 3 медичних працівника);
- Ужгородський район – 183 особи (з них 40 медичних працівників);
- Хустський район – 70 осіб (з них 15 медичних працівників).
 
Станом на 0900 год. 10 червня 2020 року в області зареєстровано:
33 випадки смерті у зв’язку із коронавірусною хворобою COVID-19;
628 осіб, які вилікувались від COVID-19.
За інформацією державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України”, станом на 0900 год. 10 червня 2020 року в області:
інцидентність (кількість нових випадків СОVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення) становить 16.91 (при заявленому показнику не більше 12 осіб на 100 тисяч населення);
кількість тестувань методом полімеразно – ланцюгової реакції, проведених за останні 7 днів на 100 тисяч населення – 27.99 (при заявленому показнику не менше 12 на 100 тисяч населення);
завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я 1-ої  хвилі  - 28.61 % (при заявленому показнику не більше 50 %).
Заслухавши інформацію доповідачів з питання порядку денного, відповідно до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 „Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів? (зі змінами), інформації державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” 10.06.2020 №1797/01 про рівень епідеміологічних показників, які відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), з урахуванням обговорення, комісія вирішила:
1. Інформацію виступаючих з питання порядку денного взяти до уваги.
2. Не вводити на території області наступний етап послаблення протиепідемічних заходів, передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392.
3. Абзац третій пункту 2.1. протоколу регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 29.05.2020 № 8 викласти у такій редакції:
проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.?
 
4. Продовжити заборону на функціонування:
басейнів, спа-зон та розважальних закладів;
ресторанів, кафе інших закладів харчування у закритих приміщеннях;
 
5. Заборонити здійснення регулярних пасажирських перевезень громадським транспортом до населених пунктів у яких виявлено локальні осередки інфікування COVID-19, зокрема посадку та висадку пасажирів у них. Рішення про заборону перевезень до конкретних населених пунктів приймати на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС з урахуванням епідемічної обстановки.
 
6. Звернути увагу керівників робіт району (міста, ОТГ) на те, що дозвіл на роботу закладів дошкільної освіти необхідно надавати за умови готовності конкретного закладу забезпечити виконання вимог постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 р. № 25 та із урахуванням епідеміологічної обстановки.
 
7. Дозволити на території області:
7.1. Проведення футбольних матчів чемпіонату, кубку України та офіційних міжнародних матчів у відповідності до вимог постанови головного санітарного лікаря від 26.05.2020 № 27 та тимчасового протоколу для організації і проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19;
 
7.2. Роботу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на базі закладів загальної середньої освіти Закарпатської області, відповідно до оновлених нормативних документів, з урахуванням профілактичних та протиепідемічних заходів, визначених постановою головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24.
 
8. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністраціям, міськвиконкомам, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад:
8.1. Забезпечити медичне обслуговування учасників зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань та працівників закладів освіти відповідно до вимог законодавства, передбачивши:
чергування медичних працівників у пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання та забезпечити дотримання протиепідемічних заходів;
проведення медичними працівниками, залученими до проведення зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань, оцінки щодо наявності симптомів респіраторного захворювання (кашель, нежить, задишка) і температурного скринінгу в учасників зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань та осіб, які мають право на перебування в пункті проведення зовнішнього незалежного оцінювання, перед входом до пункту;
інформування медичними працівниками помічника, чи осіб, яким дозволено перебувати в пункті, про виявлені випадки наявності в учасників зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань симптомів гострого респіраторного захворювання або підвищеної температури тіла.
 
Термін: постійно під час проведення ЗНО/вступних випробувань
8.2. Забезпечити залучення до роботи в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання та пунктах перевірки необхідну кількість педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь