Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РАЙОННА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Дата: 26.03.2020 21:41
Кількість переглядів: 975

Враховуючи введення на території України та Закарпатської області зокрема, режиму надзвичайної ситуації, сьогодні в Хустській РДА було проведено позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з метою посилення заходів з попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

 

 

 

                                                                      ХУСТСЬКА  РАЙОННА  ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО–ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 

вул.Карпатської, Січі, 21, м.Хуст, 90400, тел.: (03142) 5-21-98, 5-21-75 факс,

                                             weв-caйт: www.khust-vlada.gov.uae-mail: khustrda@carpathia.gov.ua

ПРОТОКОЛ № 9

позапланового засідання комісії

26 березня 2020 р.                                                                                            м. Хуст

Головував  в.о. голови райдержадміністрації, голова  комісії  з питань ТЕБ та НС  Попович М.М.

Присутні – члени комісії (за окремим списком).

 

             Слухали:

 

І. Про  ситуацію, що склалася на території району у звязку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

 

 

          ІІ. Про завершення опалювального сезону   2019-2020 рр. у навчальних закладах Хустського району.

 

 

         На   сьогодні в Україні зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та виписаний з лікарні.        

 

      Враховуючи значне поширення у світі та Україні випадків захворювання на COVID-19,  на виконання завдань, визначених Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 « Про рішення Ради національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території  України коронавірусу COVID-19», протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року № 2, рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16 березня 2020 року та 26 березня 2020 року, з метою попередження розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, проаналізувавши інформацію доповідачів з питання порядку денного та враховуючи обговорення даних питань,    комісія вирішила:

    

     1. Інформацію виступаючих з питання порядку денного взяти до уваги.

          2. Керуючись  рішеннями регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16 березня 2020 року та 26 березня 2020 року ввести на території району  режим надзвичайної ситуації.

         3. Перевести органи управління і сил цивільного захисту району до функціонування в режимі надзвичайної ситуації.

          4. Продовжити до 24 квітня 2020 року всі карантинні обмеження, прийняті комісією із терміном до 03 квітня 2020 року, за винятком роботи  

спеціалізованих магазинів (відділень, торгових точок), із торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садибним матеріалом, засобами звязку, за умови одночасного перебування в приміщенні відвідувачів (споживачів) із розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів торгівельного (операційного) залу, дотримання між ними дистанції не менше як 1,5 м із всановленням спеціальних позначок, забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту та дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

          5. Починаючи з 00.00 годин 28 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року ввести на території району наступні обмежувальні заходи:

            -зупинити роботу всіх ринків, за винятком великих продуктових оптових ринків, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

           -призупинити роботу відділень для приготування та прийому їжі, кави, інших напоїв, розміщених на АЗС.

           6. Ввести в дію плани реагування на медико-біологічні надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків (Пристая М.М., Кекерчинь Е.Е.,).

           7. Забезпечити:

         - проведення верифікації спроможності надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 всіма закладами охорони здоровя відповідно до схем їх перспективного перепрофілювання у разі масового надходження хворих на COVID-19. Перелік зазначених закладів охорони здоров’я подати на затвердження регіональної комісії;

           -переведення всіх закладів охорони здоровя на суворий протиепідемічний режим, створення мобільних медичних бригад з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на COVID-19. Визначення ізоляторів для госпіталізації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними (Пристая М.М., Кекерчинь Е.Е.).

            8. Визначити та надати на затвердження регіональній комісії перелік обєктів (заклади освіти, госпіталі, санаторії, профілакторії, палаци культури та спорту, виставкові центри, павільйони, спортзали, тощо), які можливо буде перепрофілювати у лікувальні заклади для стаціонарного лікування хворих на COVID-19 на випадок перевантаження закладів охорони здоровя

(Пристая М.М., Кекерчинь Е.Е., Дзяпко С.В., Калинич М.М., органи місцевого самоврядування).

            9. Структурним підрозділам райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування невідкладно забезпечити оперативне інформування підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування про введення режиму «Надзвичайна ситуація) (Петровська В.В.).

             10. Структурним підрозділам райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування посилити проведення серед населення району інформаційно-розяснювальної роботи щодо необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог з метою зниження імовірності роширення COVID-19 та правил (порядку) поведінки при загрозі, виникненні, зараженні COVID-19 (Дзяпко С.В.).

             11. Управлінню ДСНС у Хустському районі, Хустському відділу поліції головного управління Національної поліції в Закарпатській області забезпечити доведення до населення району інформації про необхідність дотримання карантинних обмежень із використанням гучномовців, розміщених на службовому транспорті.

              12. Керівникам органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій всіх рівнів організувати проведення дезинфекцій службових приміщень, територій магістральних вулиць, всіх закладів, що продовжують роботу в період дії карантинних обмежень, зупинок громадського транспорту у ранковий та вечірній час.

              13. Керівникам органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій всіх рівнів у разі необхідності залучати для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, повязаним з його використанням, а також сили і засоби підприємств установ, організацій незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізаціх на ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повязаної із загрозою поширення COVID-19. 

14. Хустському відділу поліції головного управління Національної поліції в Закарпатській області , Управлінню ДСНС у Хустському районі , Хустській районній філії «ДУ ЗОЛЦ МОЗ У», управлінню Держпродспоживслужби в Хустському районі, КМП (Хустський центр ПМСД), органам місцевого самоврядування:

            14.1 продовжити здійснення заходів щодо контролю за дотриманням особами, які підписали зобов’язання про самоізоляцію при перетині державного кордону та суб’єктами господарювання карантинних обмежень.

            14.2 вжити відповідних заходів щодо максимального обмеження пересування громадян як пішки так і власним транспортом всередині населених пунктів ( крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих мереж).

14.3 Запровадити піші патрулі в населених пунктах, особливо поблизу небезпечних в епідвідношенні обєктів.

           15. Структурним підрозділам  РДА, органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ та організацій всіх рівнів забезпечити виконання в повному обсязі завдань, визначених цим рішенням та рішень районної комісії з питань ТЕБ та НС від 16.03.2020 року та 26.03.2020 року.

  1. Завершити опалювальний сезон 2019-2020 рр. в закладах освіти, культури, ДНЗ Хустського р-ну з 31 березня 2020 року.

 

17. Контроль за виконанням прийнятих рішень залишаю за собою.

 

 

Голова комісії:                                                                                        

в.о. голови райдержадміністрації                                         Михайло ПОПОВИЧ

 

 

секретар комісії                                                                     Іван ОГНЯНИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь