Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Випускники Вишкова дізнавались про світ робітничих професій

Дата: 03.03.2020 13:43
Кількість переглядів: 508

Випускники Вишкова дізнавались про світ робітничих професій. Для того, щоб сучасному учню старших класів в майбутньому стати успішним та затребуваним спеціалістом, служба зайнятості, разом з професійно-технічними закладами Хустщини, в своїй роботі використовує цікаві методи профорієнтаційного консультування та проведення профорієнтаційних заходів.Фото без опису

Так, минулого тижня, фахівці Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості, за участю представників Хустських ліцеїв, провели чергові профорієнтаційні заходи для учнів 8-11 класів та педагогічних працівників Яблунівської ЗОШ, Вишківського НВК та Вишківської ЗОШ № 1.

Під час проведення профорієнтаційних уроків фахівець відділу активної підтримки безробітних, розповіла про те, як обирати майбутній фах, ознайомила з професіями, які користуються попитом у місцевих роботодавців, також наголосила Фото без описуна необхідності проаналізувати свої здібності та особисті якості і володіти інформацією про актуальні сфери діяльності. Надані консультації щодо можливого проходження тестування учнів за допомогою онлайн-платформи служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа».

         Практичний психолог Хустського професійного ліцею сфери послуг Марина Ціпкал зосередила увагу школярів на здобутті робітничих професій, адже вони на даний час мають Фото без описунайбільший попит у роботодавців. Практичним психологом Хустського професійного ліцею Тетяною Пригарою були проведені профорієнтаційні тренінги для учнів випускних класів. Учням було запропоновано різноманітні вправи: вправа «М’ячик по колу», мозковий штурм «Які критерії вибору професії?», вправа «Рука долі»,  вправа «Формула вибору професії», та пройшло анкетування думок щодо вибору професії.Фото без опису

За  словами присутніх освітніх працівників, така форма роботи дозволяє підвищити доступність та привабливість профорієнтаційних послуг, краще підготувати учнів до усвідомленого вибору професійної діяльності.

Загалом взяли участь у заходах  365 учнів та 38 педагогічних працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь