Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Соборності України

Дата: 22.01.2020 12:02
Кількість переглядів: 397

22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу. У зачитаному на зборах “Універсалі соборності”, зокрема, відзначалося: “Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка”. Наступного дня Акт злуки майже одностайно був ратифікований Трудовим конгресом України.

Тож сьогодні, 22 січня 2020 року,  ми відзначаємо 101 річницю Дня Соборності України!

 З цієї нагоди, проведено урочисте зібрання за участі: в.о. голови Хустської районної державної адміністрації Михайла Мафтейовича Поповича, заступника голови районної ради Віктора Михайловича Сабадоша та заступника голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючого справами виконавчого комітету Хустської міської ради Сабадоша Василя Михайловича , а також керівників всіх структурних підрозділів, організацій і підприємств та представників засобів масової інформації.

На святі виступили Даша Астаф’єва учениця школи мистецтв міста Хуст з віршем Василя Симоненко  „ Україні, та учні Драгівської дитячої школи мистецтв з літературно-музичною композицією „ Я живу на рідній Україні”.

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятника Великого Кобзаря.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь