Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хустські ліцеї та Прикордонна служба України проводили профорієнтаційну роботу в школах Хустщини

Дата: 16.12.2019 13:58
Кількість переглядів: 419

Вибір професії - складний і відповідальний крок у житті кожної людини, від якого багато в чому залежить її майбутня доля. Правильно вибрати професію - значить знайти своє місце в житті.


Так, у Велятинській загальноосвітній школі, фахівцями з профорієнтації Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості проведені профорієнтаційні заходи, під час яких учні отримали нові знання та корисну інформацію. Проведена робота надзвичайно важлива для підростаючого покоління, адже нинішня молодь - будівельники майбутнього нашої країни.

З метою удосконалення методики проведення профорієнтаційної роботи, упровадження сучасних форм і методів популяризації робітничих професій серед учнівської молоді 8-11 класів, заступником директора з навчально-виховної роботи Мар’яною Лукашенко, були проведені профорієнтаційні тренінги для учнів випускних класів. Учням було запропоновано різноманітні вправи: інформаційне повідомлення «Світ професій», мозковий штурм «Які критерії вибору професії?», вправа «Демонстрація діючих стендів», де учні школи попрактикувалися на стендах, вправа «Формула вибору професії». Та пройшло анкетування думок щодо вибору професії.

Цього-ж дня школярі взяли участь у презентації професії «прикордонник», яку провели представники окремого регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України в Закарпатській області Олена Шевченко та Емілія Швед. Захід пройшов під гаслом: «Обирай своє майбутнє! Професія з мужнім характером.» Під час представлення було висвітлено актуальну інформацію щодо порядку прийому на прикордонну службу, переваги служби за контрактом та вступу до Національної академії Державної прикордонної служби України. Надано відповіді на питання щодо етапів відбору та напрямів підготовки.

Всього, в проведених заходах, взяли участь понад 100 учнів 8-11 класів Велятинської школи. Сподіваємося, що інформація, яку отримали учасники заходів під час зустрічі допоможе їм зробити правильний, зважений вибір майбутньої професійної діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь