Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Дата: 03.12.2019 16:26
Кількість переглядів: 602

Фото без описуЗ 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція  "16 днів проти насильства"

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

Ось і в загальноосвітніх закладах Хустського району дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Основними завданнями акції є:

- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;

Фото без описуНа виконання Плану заходів з проведення Національної кампанії ,,Стоп насильству!" затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.12.2010 року № 2154-р, розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 р. № 1393-р "Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року", наказу Міністерства соціальної політики "Про запобігання та протидію домашньому насильству" від13.03.2019 N 369/180, у освітніх закладах Хустського  району здійснюються заходи із попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиноює порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада

Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Проходить під гаслом: ,,Розірви коло - зупини насильство”. 

1 грудня

Всесвітній  день боротьби зі СНІДом  

2 грудня

Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня

Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня

Міжнародний день волонтера

6 грудня

Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня

Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня

Міжнародний день прав людини

 

Раз добром нагріте серце—вік не охолоне. 

(Т.Шевченко)

Фото без опису28 листопада 2019 року в Кошелівській ЗОШ I-II ступенів (Руня)з учнями 9 класу було проведено тренінгове заняття з теми: ,,Скажемо насильству – STOP!". На захід були запрошені практичні психологи та соціальні педагоги загальноосвітніх закладів Хустського району. Директор школи Данилець Ганна Петрівна ознайомила присутніх з історією навчального закладу, педагогічним колективом, а також розповіла про здобутки та  досягнення учнів та педагогів школи.

Тренінгове заняття ,,Скажемо насильству – STOP" було присвячене проблемам виникнення та шляхам попередження і подолання насильства в сім`ї, в школі та за її межами, підвищення рівня культури сучасної людини. Майстерно провела його практичний психолог і одночасно соціальний педагог школи Дулкай Олена Іванівна.
В ході тренінгового заняття учні визначалися   з причинами та наслідками випадків насилля у шкільному середовищі, в сім’ях, суспільстві. Психолог наголосила, що не можна замовчувати цю проблему, а потрібно завжди реагувати на випадки насильства.  А в розв'язанні проблеми застосовувати взаємодію дітей, педагогічних працівників, батьків  із іншими установами та службами.

Фото без описуЦікавим та захоплюючим був виховний захід у 5 класі "Подорож у країну Доброти", проведений педагогом-організатором Прокоп Мариною Юріївною. Учні мандрували  казковою країною і в своїх розповідях, пісеньках, танці наголошували, що доброта – це  найцінніший людський скарб.
Марина Юріївна нагадала присутнім, що  у світі є й інші людські почуття, вічні цінності людини: любов, повага, чесність, милосердя, взаємодопомога. Їх не придбаєш у магазині, їх ні в кого не позичиш, їх просто можна виховати і виростити в собі. Кожному під силу навчитися бути добрим, людяним, милосердним, ми всі можемо стати кращими.

Людмила Петрівна відмітила, що добрі, щедрі  вчинки роблять нас щасливішими і навіть здоровішими, зміцнюють соціальні зв'язки (адже люди завжди будуть вам вдячні за приємний подарунок).

Наприкінці тренінгу практичні психологи та соціальні педагоги району розповіли про заходи, які вони вже провели зі своїми учнями в рамках Всеукраїнської кампанії ,,16 днів проти насильства" у школах і які будуть проводити на далі впродовж всієї кампанії. А також подякували Дулкай Олені Іванівні за плідну роботу  на посаді практичного психолога, за вдало проведене заняття, дирекції та педагогам Кошелівської ЗОШ І-ІІ ст. за професіоналізм, змістовний та корисний захід для всіх учасників та за дружню й теплу атмосферу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь