Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛОСЯ РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 28.11.2019 13:27
Кількість переглядів: 706

 27 листопада, під головуванням Ігоря Бондаренка відбулося розширене засідання колегії облдержадміністрації за участі голови облради Михайла Рівіса, заступників голови ОДА, директорів департаментів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, депутатів обласної ради, очільників РДА та райрад, правоохоронних органів.

Йшлося про підсумки виконання місцевих бюджетів області за 9 місяців поточного року, підсумки економічного і соціального розвитку краю за цей період та стан проходження опалювального сезону 2019-2020 років.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Петро Лазар, доповідаючи з першого питання, повідомив, що в області за звітній період до місцевих бюджетів надійшло податків і зборів у сумі 4 399,1 млн грн, що більше за такий же період минулого року на 790,4 млн грн. Доходи загального фонду зросли на 518,9 млн грн, спеціального – на 271,5 млн грн. Загалом в області є 337 місцевих бюджетів,  з яких 57 не забезпечили виконання плану за доходами загального фонду. Зберігається податковий борг до місцевих бюджетів, який допустили всі міста обласного значення, райони та ОТГ. Залишається питання незабезпеченої потреби в коштах на оплату праці  працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів. Найбільше бракує коштів на зарплатив Міжгірському та Воловецькому ройонах. Недостатньо використовуються кошти Держбюджету потребу в яких складно аргументувати перед урядом. Тому сьогодні слід докласти всіх зусиль, аби якомога ефективніше використати наявні кошти дозавершенняпоточного року. Також П.Лазар закликав депутатів ухвалити місцеві бюджети на наступний рік до 25 грудня, як це передбачено законодавством.

Присутні всебічно і принципово обговорили стан справ у районах і містах, місцеві керівники дали відповідіна конкретні запитання очільників області. У результаті було напрацьовано рекомендації та план дій для вирішення актуальних проблем.

– Я розраховую на співпрацю і взаєморозуміння із представниками виконавчої та самоврядної влади краю з тим, аби розбудовувати Закарпаття  не на словах, а на ділі, – сказав, підсумовуючи засідання колегії, Ігор Бондаренко. –  Філософію віддаймо філософам, а  справу змін на краще,  яких так прагнуть люди, довіримо тим, хто здатний  вище від власного поставити державне. Я відкритий до спілкування, є питання – заходьте, будемо міркувати, як їх вирішувати, але давайте жити по закону і правді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь