Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 жовтня відбувся брифінг щодо осінньої призовної кампанії 2019 року

Дата: 01.10.2019 16:27
Кількість переглядів: 435

Фото без описуСьогодні, 1  жовтня, у малому залі засідань Хустської РДА відбувся брифінг Хустського об'єднаного міського військового комісаріату  щодо осінньої призовної кампанії 2019 року.

Участь у заході взяли в.о. голови райдержадміністрації М.Попович, голова районної ради Ю.Іванчо, заступник голови районної ради В.Сабадош, військовий комісар В. Зубатов, селищний та сільські голови району, члени призовної комісії  та представники ЗМІ.

Військовий комісар В.С. Зубатов у своєму виступі ознайомив присутніх з порядком організації проведення призову на строкову військову службу восени 2019 року, строки проведення якого жовтень-грудень 2019 року. . Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються. 

Наголосив, що осінній призов стартує вже 1 жовтня і завершиться 31 грудня. Він зазначив: обов’язковому призову на строкову військову службу підлягають юнаки 20-27 років. Разом з тим, юнаки, які мають 18 років, або ще не досягли 20-річного віку, також можуть бути призвані на  військову службу, однак тільки за власним бажанням та після написання відповідної заяви.

Під час виступу повідомив, що організацію та проведення призову покладено на органи місцевого самоврядування, які проводять цю роботу спільно з військовими комісаріатами. Також, згідно із законодавством, житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства незалежно від форми власності повинні своєчасно подавати необхідні відомості про призовників і військовозобов’язаних відповідним військовим комісаріатам, виконавчим комітетам, на яких покладено ведення обліку призовників і військовозобов’язаних, стежити за виконанням призовниками і військовозобов’язаними правил військового обліку, а також сповіщати їх про виклик до військового комісаріату.Фото без опису

Він також нагадав, що юнаки призовного віку мають вчасно, за викликом, прибувати до військових комісаріатів, а у разі неотримання повісток — прибути самостійно для уточнення облікових даних та проходження медичних оглядів з початку призову. За неявку до військкомату без поважної причини, ухилення від строкової військової служби передбачена відповідальність. Тож, висловив прохання до призовників – прибути вчасно до військкомату.

За результатами брифінгу визначено, що  основним завданням під час проведення чергового призову, як і раніше, є недопущення зниження якісної характеристики призовного ресурсу, який направляється для комплектування Збройних Сил України.  Важливим напрямком діяльності є робота по національно-патріотичному вихованню молоді, співпраця із засобами масової інформації та органами місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь