Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ – ДО ДЕПУТАТІВ ПІД ЧАС РОЗГЛЯДУ ПИТАННЯ ПРО ЗНЯТТЯ НЕДОТОРКАННОСТІ: ПРОСТО ЗРОБІТЬ ТЕ, ЩО ВИ ОБІЦЯЛИ ЛЮДЯМ ДОВГИЙ ЧАС

Дата: 03.09.2019 11:15
Кількість переглядів: 368

Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду підтримати проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів і зазначив, що зі скасуванням недоторканності з’явиться можливість притягнення народних обранців до кримінальної відповідальності. При цьому у них буде імунітет на політичні рішення та позиції.

«Я хочу розвіяти всі міфи та всі політичні маніпуляції: у депутатів зберігається індемнітет – вони не нестимуть відповідальності за політичні рішення, за голосування чи будь-які політичні та публічні виступи. Йдеться про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності», – заявив Глава держави під час виступу на другій сесії Верховної Ради IX скликання.

«Якщо депутат збиває людину або «кришує» видобуток бурштину, або вчиняє будь-який інший кримінальний злочин – він повинен відповідати», – наголосив Володимир Зеленський.

Він також зауважив, що парламент – це насамперед законодавчий орган, а не місце, де можна п’ять років ховатися.

Президент нагадав, що недоторканності не мають парламентарі багатьох країн світу, зокрема Австралії, Великої Британії, Іспанії, США, Канади, Німеччини, Австрії.

«Це неповний список країн, у яких парламенти не мають імунітету від кримінальних злочинів. Я звертаюся зараз до всіх депутатів Верховної Ради України: просто зробіть те, що ви обіцяли довгі роки людям, простим українцям», – резюмував Глава держави і нагадав, що зняття недоторканності з народних обранців підтримує 90% громадян України.

Володимир Зеленський порадив депутатам не перевіряти, скільки саме людей може вийти під стіни парламенту у разі залишення недоторканності. Він також зауважив, що вірить у депутатів усіх фракцій та їхній вибір.

«Кажуть, що наша наука – у плачевному стані. Це неправда. Бо українські депутати зробили справді геніальне відкриття: вони винайшли «вічний двигун». «Вічний двигун» політичного життя. Працює дуже просто: спочатку кандидати в депутати обіцяють зняти недоторканність, потім провалюють голосування, потім народ забуває. А на наступних виборах кандидатам знову є що обіцяти. Це працює останні майже 20 років. Але цьому «ґаджету» час відправитися на звалище історії», – заявив Президент.

Він зазначив, що знає про те, що напередодні протягом дня і ночі дехто намагався зірвати голосування за скасування депутатської недоторканності.

«Я думаю, громадяни здогадаються, хто ці люди, коли побачать поіменний список голосування. Біля їхніх прізвищ буде, на жаль, написано «Проти»», – підкреслив Володимир Зеленський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь