Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Хустській РДА відбувся брифінг щодо проведення навчальних зборів з територіальної оборони

Дата: 30.07.2019 13:14
Кількість переглядів: 607

30 липня 2019 року у Хустській районній державній адміністрації відбувся брифінг щодо підготовки та проведення навчальних зборів резервістів оперативного резерву другої черги, які будуть проведені з 23.09.19 по 02.10.2019 року на території Хустського району.

Основні завдання територіальної оборони:

  • підтримання правового режиму воєнного стану;
  • охорона та захист   державного кордону;
  • забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління,   стратегічного (оперативного) розгортання військ ( сил).
  • охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій.
  • боротьба з диверсійно - розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними  озброєними формуваннями.

Згідно плану проведення  навчальних зборів з резервістами  оперативного резерву та військовозобов’язаними у Збройних Силах України у 2019 році, затвердженого Начальником Генерального Штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України, плану підготовки Закарпатського ОВК на 2019 рік, на території Закарпатської області сплановано проведення 10-ти денних навчальних зборів ( 23 вересня по 02-ге жовтня) з резервістами та військовозобов’язаними, які призначені для доукомплектування бригади територіальної оборони, що дислокується на території Закарпатської області та спланована до формування у разі оголошення воєнного стану.

Під час  зборів будуть проведені заняття з одиночної підготовки та злагодження підрозділів :
Одиночна підготовка включає проведення занять з:
- тактичної підготовки;
 -вогневої підготовки;
- тактико- спеціальної підготовки;
- інженерної підготовки ;
- військово- медичної підготовки ;
-  військової топографії ;
- радіологічного хімічного біологічного захисту.
  Практичне виконання вправ стрільб із стрілецької зброї АК-74, РПК-74, Кулемета Дегтярьова, пістолета Макарова, приведення індивідуальної зброї до нормального бою, метання ручної наступальної гранати.
Військовозобов’язані навчатимуться несенню служби на блок-постах, охороні та обороні важливих об’єктів, боротьбі з диверсійно- розвідувальними групами противника його пошуком та знищенням, несенні патрулювання, роботі з вибухово - небезпечними предметами, встановлення та розмінування мінних загороджень, охорона та оборона державного кордону, практичні  заняття з тактичної медицини - надання першої медичної допомоги при отриманні травм, вогнепальних поранень.
Колективна підготовка буде включати дії особового складу у складі відділень, взводів, рот по виконанню завдань покладених на підрозділи територіальної оборони.
Кінець навчання буде - бойове злагодження стрілецьких батальйонів без бойової стрільби під керівництвом командирів батальйонів. Заняття будуть проходити на військових полігонах та відчужених ділянках місцевості.
Збори планується провести на території області в окремих її районах.

Так, одним із завдань буде відпрацьовано розміщення особового складу в різних умовах, а саме:

  • на фондах військових частин 128-ї бригади;
  • наметових містечках; 
  • на інфраструктурі районів.

Також учасники зборів будуть забезпечені триразовим харчуванням,  гарячою їжею в стаціонарних їдальнях та в наметах з одноразового посуду.
Забезпечення Формою одягу буде проводитись  в пунктах прийому особового складу  та формування підрозділів.
Хто залучається на збори підрозділів територіальної оборони:

  • військовозобов’язані  віком від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку та придатні за станом здоров’я до військової служби в підрозділах територіальної оборони;
  • військовозобов’язані, які відслужили строкову службу та перебувають на обліку у військових комісаріатах;
  • військовозобов’язані, які за тих чи інших обставин не проходили військову службу, але придатні до неї за станом здоров’я;
  • призовники ( за умови підписання контракту на 3 роки);
  • резервісти  оперативного резерву.

Гарантується:

  • збереження місця роботи;
  • державне страхування на час зборів;

Забезпечується безкоштовно:
- військовою формою одягу;
- харчуванням;
- проживанням; 
 - медичним обслуговуванням під час зборів.

Фінансове забезпечення:
Грошові виплати резервістам та військовозобов'язаним прив'язані до розмірів мінімального прожиткового мінімуму на місяць для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати встановлених на поточний рік.
Здійснення  виплат  військовозобов’язаним,  провадиться військовими частинами, установами, що проводять збори шляхом зарахування коштів на платіжні картки банківської установи.
За військовозобов'язаними та резервістами призваними на збори, за весь період зборів, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігається місце роботи, займана посада та середній заробіток як на основній, так і на сумісних роботах.
Виплата середнього заробітку військовозобов'язаним, призваним на збори, провадиться підприємствами, установами та організаціями, де працюють призвані на збори, з подальшим відшкодуванням цих витрат підприємствам військовими комісаріатами.
добові за кожний день перебування на зборах (але не по 60 грн як усім, а у відсотках — від 20% до 50% (від 60 грн) в залежності від військового звання);
середній заробіток на підприємствах (організаціях), в яких працюють призвані на збори громадяни, з наступним відшкодуванням цих витрат Міністерством оборони;
- військовозобов'язаним та резервістам, які не працюють, військовими частинами виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімум (1921 грн у 2019-07-24     р.); за 30 днів зборів.
Резервістам крім того виплачується:
грошові виплати в розмірі від 1,5 до 2 прожиткових мінімумів (1921 грн) в залежності від військового звання; за 30 днів зборів
одноразове грошове заохочення за підсумками служби в резерві у минулому році (від 1600 до 3100 грн). При умові відсутності порушень , та виконанні плану підготовки. 
Із нарахованих сум утримуються ставки податку на доходи фізичних осіб (в розмірі 18%) та військового збору (в розмірі 1,5%).
        
  Шановні громадяни, які не проходили військову службу ! 
У вас є унікальна можливість взяти до рук зброю та пройти спеціальну підготовку в підрозділах територіальної оборони Закарпатської області. Ви матимете змогу здобути навички у володінні бойовою зброєю (стрільби з різних видів озброєння), наданні медичної допомоги, орієнтуванні на місцевості, інженерної, тактичної, тактико-спеціальної підготовки та інше! Стати справжнім чоловіком, захисником своєї родини, свого рідного краю! 

Шановні військовозобов’язані, які пройшли строкову військову - службу!
У вас є можливість відновити свої навички, отримати нові знання, перейняти унікальний бойовий досвід військовослужбовців – учасників АТО та пройти спеціальну підготовку. 
Уклавши контракт на проходження служби у військовому резерві, ви матимете можливість   отримати нову військово-облікову спеціальність, досвід на командних посадах, отримати чергове військове звання, грошові виплати та грошову винагороду в кінці кожного року після проходження зборової підготовки.

Шановні призовники, які не проходили строкову військову службу! 
Після виконання обов’язків служби у військовому резерві протягом 2-ох контрактів в підрозділах територіальної оборони Закарпатської області, ви звільнятиметесь від призову на строкову військову службу. 

Шановні учасники АТО, резервісти!
Запрошуємо вас взяти участь у зборах, передати ваш неоціненний бойовий досвід військовозобов’язаним, та зустрітись з бойовими побратимами, Вам буде про що поговорити і є що згадати. Ви – є основою підрозділів територіальної оборони!

Шановні керівники місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності! 
Просимо сприяти  в питаннях організації та проведення навчальних зборів з підрозділами територіальної оборони Закарпатської області, адже це  наша спільна справа по вирішенню питань захисту та обороноздатності Закарпаття.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь