Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про зміни у процедурі звернення виборців про тимчасову зміну місця голосування.

Дата: 30.05.2019 15:38
Кількість переглядів: 1302

Про зміни у процедурі звернення виборців про тимчасову зміну місця голосування.

24 травня 2019 року стартував виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України , які відбудуться 21 липня 2019 року. Наразі, 29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 910, якою внесено зміни до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893 "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси".

Наразі, для тимчасової зміни місця голосування виборець може звернутися із відповідною заявою до органу ведення Державного реєстру виборців за вказаним у цій заяві місцем перебування виборця в день виборів (повторного голосування), референдуму чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування або до органу ведення Державного реєстру виборців за виборчою адресою заявника, яка визначається відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний реєстр виборців". Відтепер вимогу стосовно додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (копії документів), які підтверджують необхідність такої зміни, скасовано. Мотивація тимчасової зміни місця голосування буде зазначається тільки у заяві виборця, примірний зразок якої встановлено у додатку 2 до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893. Зазначена мотивація може бути викладена, зокрема, у такій формі: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням", тощо. Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто.

При поданні заяви про тимчасову зміну місця голосування громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Таке звернення подається до органу ведення Реєстру не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування на відповідних виборах чи референдумі. А саме, на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року таку заяву можна оформити у відділі ведення Державного реєстру виборців вже з 24 травня 2019 року до 15 липня 2019 року включно.

Тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси забезпечує включення виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці одноразово – на день голосування (на конкретну дату). Тобто у разі призначення повторного голосування на відповідних виборах виборцям, які перебуватимуть не за своєю виборчою адресою та бажатимуть проголосувати, потрібно повторно звернутися до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців щодо тимчасової зміни місця голосування вже на дату проведення повторного голосування. У випадку звернення до органу ведення Державного реєстру виборців виборця, в якого немає зареєстрованого місця проживання, йому пропонується визначити свою виборчу адресу за погодженням із центром обліку, який відповідно до закону веде облік бездомних осіб, або соціальною службою, у складі якої утворено структурний підрозділ для ведення обліку бездомних осіб.

На даний час працівниками відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Хустської райдержадміністрації вже проводиться активна робота з уточнення відомостей Державного реєстру виборців для складання списків виборців, яка завершиться за 5 днів до дня голосування, тобто 15 липня 2019 року. Після цього внести зміни до списку виборців можна буде тільки за рішенням суду, але не пізніше, ніж за добу до дня виборів. Також просимо громадян району при можливость надавати підтверджуючих документів про смерть рідних та близьких осіб, які померли на території інших держав ( свідоцтва про смерть) для вилучення таких записів з Держреєстру виборців.

Перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців можна також за допомогою мережі Інтернет. Для цього потрібно зайти на офіційний сайт Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua) та скористатись програмним ресурсом “Особистий кабінет виборця”. .

Провести перевірку своїх персональних даних можна у відділі ведення Держреєстру виборців апарату Хустської райдержадміністрації за адресою: м.Хуст, вул.Карпатської Січі,21, Хустська райдержадміністрація, І поверх, кабінет №3. Телефони для довідок: 4-61-45, 4-67-66. Прийом громадян здійснюється в період виборчого процесу щоденно з 8.00-17.00 год. к.ч, обідня перерва з 12.00 год.-13.00 год. к.ч., починаючи з 1 червня 2019 року також у вихідні та святкові дні з 8.00- 15.00 год к.ч. без перерви на обід.

Обов’язково при собі необхідно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища – ще й документ, що підтверджує ці зміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь