Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На порядку денному - питання організації зеленого туризму

Дата: 26.11.2018 14:47
Кількість переглядів: 585

           З метою інформування населення про розвиток сільського туризму та залучення до участі у цьому виді діяльності зацікавлених осіб, 23 листопада, у Хустській міськрайонній філії Закарпатського обласного центру зайнятості, проведено семінар для безробітних за участі начальника сектору туризму відділу культури і туризму Хустської райдержадміністрації Валерія Янюка.

          Одним з перспективних напрямів розвитку туристичної галузі Хустського району є сільський зелений туризм. Центральним суб’єктом в організації відпочинку на селі виступає сільська родина, яка проживає на селі, здійснює основну діяльність, пов’язану з веденням особистого селян­ського господарства, та побічну, – з використанням майна цього господар­ства для надання послуг у сфері сільського зеленого туризму, а саме: забез­печення відпочиваючих житлом, харчуванням, характерними супутними послугами, ознайомленням з місцевою культурою та традиціями.

         Законодавча база України стосовно розвитку сільського зеленого ту­ризму складається із законів України “Про туризм”, “Про особисте селян­ське господарство”, Господарського Кодексу України та інших нормативно-правових актів.

         Сектором туризму райдержадміністрації розроблено та виготовлено рекомендації для власників сільських садиб, виготовлено буклети “Методичні рекомендації власнику сільської садиби”, “Сільські садиби Закарпаття запрошують!”, розроблено декілька туристичних маршрутів.

         Семінар відвідало 10 безробітних осіб, які зацікавилися питанням з організації власної справи у розвитку зеленого сільського туризму нашого регіону. Наостанок всі отримали різноманітний роздатковий матеріал з корисною інформацією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь