Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прес-тур до ринкоутворюючих підприємств Хустщини Можливість жити і працювати в Україні є, потрібно тільки її розгледіти

Дата: 24.06.2019 14:12
Кількість переглядів: 792

Фото без опису19 червня відбувся прес-тур до ринкоутворюючих підприємств Хустського району та м. Хуст, у якому, крім журналістів, взяли участь директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, керівники його окремих підрозділів, директор Хустської філії ОЦЗ Володимир Гуц.
 

Прес-тур пройшов на трьох найбільших підприємствах Хустщини, зокрема, ТОВ «Флоріан Шуз», розташованого у с. Рокосово, ТОВ «Берег Кабель ГМБХ» у Хусті та у відокремленому підрозділі «Хустська дистанція колії» державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». Даний захід мав на меті привернути увагу громадськості до їх роботи, ознайомити з умовами праці, рівнем заробітної плати, соціальними пакетами, аби зацікавити потенційних шукачів роботи з числа місцевих жителів знаходити її вдома, а не десь за кордоном. Учасники отримали можливість на власні очі побачити увесь цикл виробничого процесу, поспілкуватись з керівництвом та їх працівниками, почути їх думку стосовно існуючих проблем та перспектив розвитку. Так, ТОВ «Флоріан-Шуз» - це підприємство з іноземними інвестиціями італійського походження, чисельність працюючих понад 620 чоловік з режимом роботи з 8.00 до 17.00, з двома вихідними, гнучкою та ефективною формою стимулювання персоналу, яке спеціалізується на виробництві спортивного взуття. Тут створені хороші умови праці, середня заробітна плата – більше восьми з половиною тисяч гривень, яка залежить від виробітку. Але його керівництво непокоїть обставина, пов’язана з нестачею необхідної кількості робочих рук, плинністю кадрів, що не дає можливості розвиватись і нарощувати потужності, адже нині тут є біля сотні вакансій.
Подібна ситуація існує і на ТОВ «Берег Кабель ГМБХ», яке спеціалізується на виготовленні кабельних джгутів для десятка провідних світових автомобільних компаній, виробляючи понад 200 видів продукції. Керівник підприємства Артур Андрашко розповів, що увесь процес виробництва нині забезпечує 191 особа, зарплата яких сягає до 12-13 тисяч гривень, є повний соцпакет, безкоштовний довіз до та з місця роботи. Та Артур Васильович констатував той факт, що його підприємство також має 40 вакансій, які доволі складно заповнити.
Керівник Хустської дистанції колії Сергій Коваль розповів, що нині її обслуговує 290 осіб, але залізнична галузь, як одна з найзначніших транспортних артерій держави, постійно перебуває у процесі розвитку і вдосконалення, а тому потребує значної кількості робочих рук. Об’єкти дистанції розташовано на території Берегівського, Виноградівського, Хустського, Тячівського, Рахівського та Іршавського районів. У працівників галузі високий рівень зарплати, їм забезпечується повний соціальний пакет, що передбачає медичне обслуговування та страхування, санаторно-курортне лікування тощо. Разом з тим, нині, зі слів Сергія Михайловича, очолюваний ним підрозділ має 136 вакантних місць за робітничими професіями.
Підводячи підсумки відвідувань підприємств Хустщини, директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич наголосив, що останнім часом в області створено цілий ряд нових потужних підприємств з хорошими умовами праці, високим рівнем зарплат, але практично всі вони стикаються з однією основною проблемою – нестачею робочих рук, пов’язаною з масовим виїздом закарпатців на заробітки за кордон. З даного приводу Юрій Іванович також зауважив, звертаючись до представників ЗМІ, що людям необхідно давати більше інформації про наших провідних роботодавців, закликаючи закарпатців жити і працювати в Україні. 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь