Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

 У школі на Хустщині замінили вікна

Дата: 04.06.2019 14:33
Кількість переглядів: 936

Фото без опису

 У Горінчівській ЗОШ І-ІІІ ступенів за сприяння депутата обласної ради Мирослава Білецького (Myroslav Biletskyi), Народного депутата України Валерія Лунченка (Валерій Лунченко), голови Хустської районної державної адміністрації Назарія Павлія (Назарій Павлій) та депутатського корпусу районної ради замінили вікна на енергоощадні.

Про проблеми освітнього закладу педагогічний колектив нарікав уже давно, що старі дерев’яні вікна пропускають холод та вологу.

За словами депутата Хустської районної ради від села Горінчево - Міклоша Василя Васильовича, щоосені школу доводиться утеплювати, бо взимку бувало, що де-не-де навіть сніг лежав. До слова, у школі навчається близько 500 учнів. Серед них переможці районних та обласних олімпіад, спортивних змагань та творчих конкурсів.

Голова Хустської РДА Назарій Павлій зазначив, що упродовж останніх кількох років для депутатського корпусу обласної та районної ради завдання покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів залишається пріоритетним.

"Шкода, що сьогодні, коли в світовій освітній галузі широко впроваджують ІТ-технології, розробляють новітні методології та практики ми змушені вирішувати такі, здавалося б примітивні проблеми. Старі вікна із величезними щілинами, відсутність комп’ютерів, дошки для письма – це результат легковажного ставлення до майбутнього наших дітей. Попри усі складнощі дітки демонструють високі результати, а це свідчить про наполегливу працю і безмірний талант учителів", – коментує голова РДА.

Фото без описуРеалізація проекту здійснюється через субвенцію з державного бюджету по соціально-економічному розвитку.

Директор навчального закладу Михайло Доромбей зазначив, що на даний час проблема з вікнами вирішена, тепер у нас є можливість зберігати у школі відповідний температурний режим.

"Проблема заміни старих дерев’яних вікон на енергоощадні для навчальних закладів одна із найактуальніших. Холодної пори року у кабінетах прохолодно, а взимку у щілини навіть снігу намітає. Яке ж навчання, коли у класі "вітер гуляє". На даний час створені комфортні умови, переконаний, що такі практичні речі неабияк впливають на якість засвоєння знань", – зазначив Назарій Павлій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь